Lionel Messi scoret hattrick for Argentina. Foto: Gustavo Garello / AP Photo / NTB.

Messi med hattrick og to målgivende i argentinsk målshow – Brasil lekte med Peru

Lionel Messi noterte seg for tre mål og to assist da Argentina knuste Bolivia 6-0 på hjemmebane i VM-kvalifiseringen.

Av NTB | 16.10.2024 07:11:20

Sport: Dermed fortsetter argentinerne på toppen av kvalifiseringstabellen, med tre poengs ledelse ned til Colombia på 2.-plass.

– Det er fantastisk å komme hit og spille foran fansen, det rører meg hvordan de roper navnet mitt, sa Messi, ifølge Reuters, og fortsatte:

– Dette driver meg. Jeg nyter å være her jeg er. Til tross for alderen min, føler jeg meg som et barn siden jeg passer inn i dette laget. Så lenge jeg føler meg bra og kan fortsette å prestere slik jeg vil, kommer jeg til å fortsette å nyte det.

Det argentinske målshowet ble startet av Messi etter 19 minutters spill. Da snappet 37-åringen opp ballen på kanten av Bolivias felt og sendte ballen sikkert i nettmaskene bak Guillermo Viscarra.

Det ble fulgt opp med mål fra både Lautaro Martínez og Julian Alvarez i første omgang. Begge assistert av Messi.

Etter å ha driblet av en boliviansk spiller, avsluttet den lille magikeren med høyrefoten, og selv om Viscarra hadde hendene på den, gikk ballen i mål til 5-0.

Messi fullførte hattricket og fastsatte resultatet da han satte inn 6-0-scoringen fra kanten av 16-meteren med venstrebeinet.

Vertene fikk to straffer i løpet av den første timen, som Barcelona-vingen Raphinha konverterte til 2-0-ledelse.

Med 20 minutter igjen på klokken saksesparket Andreas Pereira inn 3-0, før Luiz Henrique banket inn brasilianernes fjerde mål, tre minutter senere.

Omtrent halvveis i andre omgang sørget Thiago Almada for 4-0, før Messi scoret sitt andre for kvelden.

Brasil kunne også slippe jubelen løs da de knuste Peru 4-0 på hjemmebane. Brasilianerne klatret dermed opp på 4.-plass på tabellen, hvor det er de seks beste som tar seg til VM.