Menu
Mercedes-fører George Russell vant kvalifiseringen til Storbritannias Grand Prix. Foto: Luca Bruno / AP / NTB

Mercedes-jubel på Silverstone: Russell med hjemmeseier i kvalifiseringen

Det ble britisk Mercedes-dominans i lørdagens Formel 1-kvalifisering på Silverstone. George Russell vant foran lagkamerat Lewis Hamilton.

Av NTB | 06.07.2024 17:23:22

Sport: Det skilte 0,171 sekunder mellom de to britene. Utfallet var svært populært blant de frammøtte på Silverstone-banen i England.

Resultatet betyr at Mercedes legger beslag på de to fremste plassene i søndagens hovedløp i Storbritannias Grand Prix.

Max Verstappen fikk det ikke helt til å klaffe og ble bare nummer fire. Red Bull-laget så også at Sergio Perez røk ut allerede i den første kvalifiseringsrunden.

Før lørdagens løp hadde Verstappen vært best i sju av ti kvalifiseringer i 2024.

Perez havnet i trøbbel da han snurret rundt og måtte kaste inn håndkleet. Det er ikke første gang mexicaneren har gjort seg bort i en kvalifisering denne sesongen.

I Canada og Monaco ble han nummer 16 og på Emilia-Romagna ble han hummer elleve, til tross for å ha startfeltets soleklart beste bil sammen med Verstappen.

Ferrari-stjernen Charles Leclerc fikk heller ingen god dag på Silverstone da han røk ut i den andre kvalikomgangen.

– Han var dårlig plassert ute på banen, rett og slett. Jeg tror at om han var et par sekunder senere ut fra depotet hadde han hatt bedre forhold, kommenterte Alte Gulbrandsen på Viaplay.

Norris måtte på sin side avslutte løpet etter kollisjonen og var rasende i intervjusonen etterpå. Briten kalte Verstappen «hensynsløs, dum og desperat» og forlangte en unnskyldning.

I etterkant har han imidlertid moderert seg og sagt at har snakket med nederlenderen etter uhellet.

Perez starter riktignok likevel ikke sist i søndagens hovedløp ettersom Pierre Gasly har gjort en rekke endringer på bilen og blir som straff deplassert 50 plasser.

Forrige helg var Verstappen raskest i kvalifiseringen i Østerrike og vant sprinten, men krasjet med Lando Norris i hovedløpet og endte på en skuffende 5.-plass.

(©NTB)