Manchester Citys Erling Braut Haaland under tirsdagens oppvarming i Madrid. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB.

Mektig Vinicius-suser gjør at Real Madrid leder over Manchester City ved pause

Real Madrid ble presset hardt innledningsvis i mesterligasemifinalen mot Manchester City, men går til pause med 1-0-ledelse etter scoring av Vinicius Junior.

Av NTB | 09.05.2023 21:54:14

Sport: Drøye 35 minutter var spilt da Real Madrid tok ledelsen. Vinicius Junior ble spilt opp av Eduardo Camavinga, og fra rundt 20 meter smelte 22-åringen fra Brasil ballen i nettet bak Ederson i City-buret. Ederson rakk ikke å reagere raskt nok til å få fingrene på ballen.

Vinicius Junior var ved siden av Erling Braut Haaland den det ble snakket mest om før kampen, ikke minst fordi han er en spiller i form og som har spilt en rekke gode kamper på rad.

Målgeita Haaland har også markert seg sterkt gjennom hele sesongen, men han kom ikke til de store sjansene på de første 45 minuttene på Santiago Bernabéu.

Manchester City var det beste og førende laget i store deler av 1. omgang, men målet var det hjemmelaget som sto for.

Haaland har scoret tolv mål på årets åtte kamper i mesterligaen. Det er fem mål opp til sesongrekorden til Cristiano Ronaldo.

Returkampen spilles i Manchester 17. mai.

I onsdagens andre semifinale møtes de italienske naboene Inter og Milan.

Årets finalen spilles i Istanbul 10. juni.

15 minutter var spilt da Haaland fikk sin første avslutning på mål. Den gikk rett på keeper etter forarbeid av assistkongen Kevin De Bruyne. Like etter headet Haaland et innlegg fra Jack Grealish som også gikk rett i klypene på Real Madrids keeper Thibaut Courtois.

Lagene møttes også i semifinalen sist år. Da vant City 4-3 på hjemmebane. I Madrid ledet City 1-0 til det 90. minutt, men Real Madrid kom tilbake og vant 3-1 etter ekstraomganger. Senere vant de også finalen.