Menu
Dmitrij Medvedev (t.v.) i det russiske sikkerhetsrådet fotografert under et besøk i en treningsleir i Volgograd 1. juni. Foto: Ekaterina Shtukina/Pool Photo via AP / NTB

Medvedev hevder Russland har fått 185.000 nye soldater i år

Den siste uka har nesten 10.000 nye rekrutter signert kontrakt med Russlands væpnede styrker, hevder Dmitrij Medvedev, nestleder i det russiske sikkerhetsrådet.

Av NTB | 04.07.2023 17:52:57

Politikk: Hittil i år har 185.000 nye yrkessoldater signert kontrakt med de væpnede styrkene, opplyser Medvedev videre i en video publisert på Telegram tirsdag.

Tallet omfatter ikke vernepliktige, understreker han. Medvedev, som også har vært Russlands president, fikk tidligere i år øverste ansvar for landets militærproduksjon.

I etterkant av opprøret fra leiesoldatgruppen Wagner har nesten 10.000 nye rekrutter sluttet seg til Russlands væpnede styrker, hevder Medvedev videre.

Wagner-soldater tok kontroll over en by sør i Russland og marsjerte 24. juni mot Moskva. Wagner-gruppens leder Jevgenij Prigozjin krevde både forsvarsminister Sergej Sjojgus og forsvarssjef Valerij Gerasimovs avgang. Han avblåste opprøret samme kveld etter å ha blitt lovet amnesti for seg selv og sine menn.

Wagner-soldatene skal ha blitt tilbudt kontrakt med de regulære russiske styrkene, mens Prigozjin gikk i eksil i Belarus.

Russland kunngjorde i fjor planer om å øke størrelsen på sine væpnede styrker med over 30 prosent til 1,5 millioner soldater – en ambisiøs plan som har blitt vanskeligere som følge av store tap i Ukraina-krigen.

Medvedev har sagt at russiske fabrikker jobber døgnet rundt for å forsyne hæren i Ukraina.

I tirsdagens uttalelse foreslår han at eiendeler beslaglagt fra kriminelle, inkludert speedbåter og biler, også gis til det russiske forsvaret. Medvedev ber blant annet den russiske sikkerhetstjenesten FSB og andre byråer om å samarbeide med forsvarsdepartementet for å sikre tiltak som sørger for at slikt utstyr blir overrakt til hæren «så snart som mulig».