Menu
Luis Rubiales er i hardt vær. Foto: Real Federacion Espanola de Futbol/Europa Press via AP / NTB

Medier: Voldgiftsretten i spansk idrett har konkludert – åpner sak mot Luis Rubiales

Voldgiftsretten i spansk idrett innleder på begjæring fra regjeringen etterforskning mot den omstridte fotballpresidenten Luis Rubiales etter VM-kysset.

Av NTB | 01.09.2023 20:04:37

Sport: En rekke spanske medier, blant dem nyhetsbyrået Efe og storavisene Marca og Mundo Deportivo, melder om dette fredag kveld. Nyhetsbyrået AFP hevder å kjenne til det samme.

Lederen for det spanske idrettsrådet (CSD), Victor Francos, opplyste tidligere denne uken at regjeringen hadde besluttet å klage inn fotballpresident Rubiales til voldgiftsretten i spansk idrett (TAD).

Nå skal TAD ha vurdert klagen og besluttet å opprette sak. Voldgiftsretten skal ha konkludert med at Rubiales kan ha gjort seg skyldig det den beskriver som «alvorlig upassende oppførsel». Det er ikke helt tråd med myndighetenes ønske.

Den spanske regjeringen skal i sin begjæring ha ønsket å få Rubiales anklaget for «svært alvorlig upassende oppførsel», en høyere kategori i TAD-systemet. Det ville i så fall ha åpnet for at Rubiales kunne suspenderes mens etterforskningen pågår.

I og med at forholdet nå anses som «kun» av alvorlig grad, kan ikke fotballpresidenten suspenderes midlertidig.

Rubiales risikerer uansett å bli utestengt i to år dersom han finnes skyldig av voldgiftsretten. Minstestraffen er på utestengelse i én måned.

(©NTB)

Flere nyheter: