Menu
Storbritannias statsminister Rishi Sunak. Foto: Oli Scarff / AP / NTB

Medier: Britenes statsminister varsler endringer i regjeringen tirsdag

Tirsdag skal Storbritannias statsminister Rishi Sunak kunngjøre en rekke endringer i regjeringen sin, ifølge britiske medier.

Av NTB | 07.02.2023 00:35:29

Økonomi og næringsliv: Sunak skal også utnevne ny formann for Det konservative parti, og endringer i regjeringen kan føre til at det opprettes nye ministerposter, skriver avisen The Times.

Ifølge Financial Times er det ventet at statsministeren skal bryte opp departementet med ansvar for industri, forskning, energi og klimaendringer (BEIS).

I juli i fjor sa Sunak at dersom han ble statsminister ville han gjenopprette et energidepartement og fjerne det ansvaret fra BEIS.

Videre skriver avisen at det ventes at Sunak oppretter et nytt vitenskapsdepartement, som skal bidra til å sette til livs statsministerens visjon om å gjøre Storbritannia til en ny «Silicon Valley».

De varslede endringene kommer omtrent en uke etter at Sunak sparket Tory-formann Nadhim Zahawi på grunn av skattesakene hans. Det pågår i tillegg en granskning av mobbesaker knyttet til visestatsminister Dominic Raab.

(©NTB)

Flere nyheter: