Menu
Halvor Egner Granerud skuffet i VM-rennet i stor bakke i Planica. Foto: Terje Pedersen / NTB

Medaljen glapp for Granerud – populær hjemmeseier i VM-storbakken

Halvor Egner Granerud kjempet om VM-tittelen etter første omgang i storbakken i Planica, men skuffet da alt skulle avgjøres og ble bare nummer sju.

Av NTB | 03.03.2023 19:45:32

Sport: Til tross for utfordrende forhold leverte Granerud et svært godt førstehopp på 131 meter. Det holdt til tredjeplass, og med kun tre poeng opp til ledende Ryoyu Kobayashi var han godt med i kampen om VM-gullet.

Men i finalen klaffet det ikke for Granerud. I andrehoppet strakte nordmannen seg ned til 130 meter og hoppet seg ut av pallen.

Timi Zajc leverte best av alle og vant VM-rennet på hjemmebane. Ryoyu Kobayashi fikset japansk sølv og var 10,7 poeng bak Slovenias store helt. Dawid Kubacki fra Polen ble bronsemann.

Norge har stadig ikke tatt gull i stor bakke siden Tommy Ingebrigtsen gjorde det i 1995. Det er året før Granerud ble født. Neste forsøk skjer i Granåsen når Trondheim er VM-vert om to år.

Johann André Forfang var fjerde best i torsdagens kvalifisering, men greide ikke å hevde seg like høyt oppe på resultatlisten dagen etter. Med 131,5 og 133,5 meter endte han som nummer ti.

Kristoffer Eriksen Sundal var på 24.-plass etter førstehoppet, men med 130 meter i finalen bykset han opp seks hakk.

For regjerende OL-vinner Marius Lindvik ble VM i Planica en tøff opplevelse. 24-åringen endte som nummer 19 og var 0,1 poeng bak Sundal.

(©NTB)