Scott McTominay sendte Manchester United i ledelsen. Foto: Dave Thompson / AP Photo / NTB.

McTominay fortsatte scoringsformen – Rashford av med skade

Scott McTominay scoret sitt femte mål på seks kamper da Manchester United vant 2-0 hjemme over Everton i Premier League.

Av NTB | 08.04.2023 15:34:01

Sport: Dermed klatrer «De røde djevlene» opp på 3.-plass på tabellen og setter press på Newcastle, som spiller borte mot Brentford senere lørdag.

– Det er selvfølgelig deilig å score. Vi kunne ha scoret tre eller fire i første omgang, så vi må bli mer kliniske, og jeg er sikker på at det er det manageren også vil si, sa McTominay til BT Sport.

Det var vertene som kom best i gang, til tross for å ha misbrukt en hel haug med sjanser i starten av kampen. Jadon Sancho spilte en stikker gjennom til Scott McTominay foran mål, og skotten nølte ikke et sekund da han satte inn sitt femte mål på sine seks siste kamper.

26-åringen frekventerte nemlig i en mer offensiv rolle under landslagsoppholdet for Skottland og scoret to mål mot både Kypros og Spania. Målet var likevel hans første i Premier League denne sesongen og sist midtbanespilleren scoret på klubblaget var helt tilbake til 10. november 2022 i ligacupen mot Aston Villa.

Vertene fikk imidlertid uttelling for angrepsfotballen etter hvilen da Anthony Martial banket inn 2-0-scoringen etter å ha blitt spilt alene med keeper av Marcus Rashford.

United-fansen fikk også noe å juble for da den danske midtbanespilleren Christian Eriksen endelig var tilbake igjen på banen. 31-åringen har vært ute med en ankelskade siden 28. januar.

United-kaptein Harry Maguire startet også sin første kamp i Premier League siden 12. februar. Kapteinen har faktisk bare fått ett minutts spilletid siden 2-0-seieren over Leeds i midten av februar. Han har riktignok startet to FA Cup-kamper, i tillegg til europaligakampen borte mot Betis.

– Kampen burde vært punktert til pause. Guttene startet kampen på fremre fot, og vi var skuffet over å gå inn med bare 1-0, sa Maguire etter kampen.

Etter scoringen fortsatte vertene å bombardere Everton-målet, uten hell. Ifølge statistikkselskapet Opta avfyrte Manchester United-spillerne 21 skudd i første omgang. Det er både Premier League-rekord denne sesongen og klubbrekord siden 2003/04-sesongen.

Men det skulle ikke ta mer enn fem minutter før det kom et skår i gleden for hjemmesupporterne. Rashford, som har vært sitt livs form den siste tiden, måtte gå haltende av banen.