McLarens mekanikere byttet fire dekk på bare 1,80 sekunder under Qatars Grand Prix søndag. Foto: Ariel Schalit, Pool / AP / NTB

McLaren med utrolig rekord – skiftet fire dekk på 1,80 sekunder

McLaren fikk mer å juble for enn to pallplasser i søndagens Formel 1-løp i Qatar. Laget brukte 1,80 sekunder på et pit-stop og er ny verdensrekordholder.

Av NTB | 09.10.2023 17:52:35

Sport: Den tidligere bestenoteringen i Formel 1 var på 1,82 sekunder og ble satt av Red Bull under Brasils Grand Prix tilbake i 2019, ifølge Independent. Mandag har McLaren fått bekreftet at tiden på dekkskiftet på Lando Norris’ bil underveis i søndagens løp var på bare 1,80 sekunder.

«Nye verdensrekordholdere!», skriver McLaren på X/Twitter.

Red Bull hadde vært raskest hittil denne sesongen da de brukte 1,98 sekunder på å bytte dekkene på Sergio Perez’ bil i Budapest. Den tiden ble knust søndag.

McLaren hadde både Oscar Piastri og Norris på pallen bak seierherre Max Verstappen i løpet. Det førte til at de ble det andre laget til å runde 500 pallplasser totalt gjennom Formel 1- historien med sine 501. Ferrari har flest med 803.

McLaren hadde en tung start på sesongen, men er for alvor inne i kampen om en topplassering i konstruktørmesterskapet. Elleve poeng skiller opp til Aston Martin på tredjeplass.