Menu
Rory McIlroy har blandede følelser om et felles samarbeid mellom PGA-, europa- og LIV-touren. Foto: Nathan Denette / The Canadian Press / AP / NTB

McIlroy ser forbi eget hat: – Bra for proffgolfen

Rory McIlroy forakter fortsatt LIV-touren, men erkjenner at sjokkavtalen i golfsporten vil være et godt grep på lang sikt.

Av NTB | 07.06.2023 17:38:52

Sport: Tirsdag ble borgerkrigen i golfmiljøet brått avblåst. Uten forvarsel kom nyheten om at PGA- og europatouren samles med den saudifinansierte LIV-touren under et felles selskap.

McIlroy har fortsatt samme holdning til den omstridte touren som startet opp i fjor sommer. Han har vært en skarp kritiker av nyvinningen.

– Jeg hater fortsatt LIV-touren, og jeg håper den forsvinner, sa nordiren på en pressekonferanse foran PGA-turneringen Canadian Open i Toronto.

Samtidig har han forsonet seg med at Saudi-Arabia vil bruke store summer på den profesjonelle golfen.

– Nå kontrollerer i det minste PGA hvordan pengene brukes. Vil du heller ha dem som partner eller fiende? Til sjuende og sist styrer pengene, og du vil heller jobbe med dem, sa McIlroy.

Lukrative og omdiskuterte LIV er anklaget for å være et forsøk på sportsvasking fra saudiarabisk side, og nå blir PGA-touren anklaget for å ta imot skitne penger.

McIlroy ble som alle andre ikke informert på forhånd om avtalen mellom de ulike herretourene. Han ser uansett positivt på det golfen har i vente.

– Når man ser på det store bildet og ti år fram i tid, vil dette være bra for proffgolfen. Det sikrer sportens økonomiske framtid, mener verdenstreeren.

(©NTB)