Menu
Republikaneren Kevin McCarthy trekker seg fra Representantenes hus. Han ble i oktober kastet fra posten som speaker etter at en gruppe partikollegaer på høyrefløyen fremmet et mistillitsforslag. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB

McCarthy trekker seg fra Representantenes hus

Republikaneren Kevin McCarthy, som i høst ble kastet fra posten som speaker i Representantenes hus, trekker seg fra forsamlingen.

Av NTB | 06.12.2023 17:59:48

Politikk: Han gir seg som kongressrepresentant ved årsskiftet. McCarthy er innvalgt fra en krets i California, og hans beslutning innebærer at det må holdes et suppleringsvalg. Perioden hans utløper egentlig i januar 2025.

– Jeg har bestemt meg for å forlate Huset ved utgangen av året for å tjene Amerika på nye måter. Jeg vet at arbeidet mitt bare har begynt, sier han, ifølge Washington Post.

Fram til en ny representant er innvalgt, innebærer McCarthys sorti at republikanernes flertall i kammeret blir enda mindre. Fredag ble republikaneren George Santos kastet ut av forsamlingen.

Republikaneren Patrick McHenry, som i en kort periode var fungerende speaker i Representantenes hus, kunngjorde tirsdag at han ikke stiller til gjenvalg.

(©NTB)

Flere nyheter: