Menu
Advokatene John Christian Elden (t.v.) og Usama Ahmad bisto MC-klubben Satudarah under rettssaken i Oslo tingrett i vår. Nå bekrefter Elden at Satudarah selv har valgt å legge ned i Norge. Foto: Gorm Kallestad / NTB

MC-klubben Satudarah legger ned i Norge

I mai vant Satudarah rettssaken der statsadvokaten ville forby MC-klubben. Nå legger likevel Satudarah ned virksomheten i Norge, bekrefter presidenten.

Av NTB | 13.06.2023 08:38:55

Kriminalitet og rettsvesen: Det opplyser klubbens president sammen med deres forsvarer, advokat John Christian Elden, til Dagbladet.

I en skriftlig bekreftelse som avisen har fått, skriver presidenten:

– Jeg bekrefter med dette at Satudarah MC er nå avviklet i Norge, Oslo og Stavanger.

Bekreftelsen er datert 6. juni i år og er signert av mannen som i rettssaken mot MC-klubben presenterte seg som den nåværende presidenten.

I mai sa Oslo tingrett nei til statsadvokatens begjæring om å forby Satudarah. Politiet har ment at Satudarah er en organisert kriminell gjeng, og har satt spørsmålstegn ved om den egentlig er noen MC-klubb ettersom flere av medlemmene verken har motorsykkel eller sertifikat for å kjøre motorsykkel.

Retten mente at vilkåret om «et forbud er nødvendig for å forebygge alvorlig kriminalitet» ikke var oppfylt.

Elden sier til Dagbladet at Satudarah hadde vurdert å legge ned klubben allerede før rettssaken, men at de ikke ville akseptere stempelet statsadvokaten og mediene ville sette på dem som en farlig kriminell gjeng.

(©NTB)

Flere nyheter: