Menu
Egg som er fra land utenfor Norge eller Norden bør ikke spises rå og helst varmebehandles helt gjennom før de spises, ifølge Mattilsynet. Hvis ikke er risikoen for salmonella høy, advarer de. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Mattilsynet med advarsel om utenlandske egg: Ikke spis dem rå

Mattilsynet advarer om at utenlandske egg kan inneholder salmonella og anbefaler derfor ikke å spise disse rå.

Av NTB | 24.05.2024 17:07:53

På grunn av eggmangel har norske dagligvarekjeder importert egg fra andre land, i stor grad fra Estland, Nederland og Sverige, melder Nationen.

Mattilsynet advarer forbrukere mot å spise disse eggene uten at de er varmebehandlet.

– Det betyr at man ikke bør spise bløtkokte egg, og ikke bruke slike egg i produkter som ikke skal varmebehandles, som for eksempel eggedosis eller majones. Man bør heller ikke smake på rå kakedeig eller røre med slike egg i, sier Randi Edvardsen, seniorrådgiver i Seksjon biologisk mattrygghet i Mattilsynet.

Ifølge tilsynet har egg fra land utenfor Norge og Norden høyere risiko for å inneholde salmonella. Derfor understreker de at det er viktig at folk sjekker hvor eggene du kjøper kommer fra.

Det skal være tydelig merket på pakken med landkode: NO, SE, FI eller DK.

(©NTB)

Flere nyheter: