Menu
Mats Zuccarello har kjøpt seg inn i en engelsk fotballklubb. Foto: Petr David Josek / AP / NTB

Mats Zuccarello har kjøpt eierandel i engelsk fotballklubb

Ishockeystjernen Mats Zuccarello er en av flere nye eiere i den engelske League One-klubben Burton Albion, der Bendik Hareide er fersk sportsdirektør.

Av NTB | 06.06.2024 13:33:10

Sport: Det kommer fram på en liste Burton Albion selv har publisert over personer med «betydelige andeler» i klubben.

Nordmennene Hareide, Ole Jakob Strandhagen og Kevin Skabo ble tidligere i uken presentert som direktører i Burton, og de er alle å finne på den samme oversikten over deleiere.

Den svenske NHL-stjernen Erik Karlsson er også blant klubbens nye eiere. Pittsburgh Penguins-backen forteller om eierskapet i et intervju med Aftonbladet.

Han hadde Arsenal som favorittlag i mange år, men presiserer nå at det er bare Burton som gjelder.

– Nå håper jeg at jeg en gang får se Burton spille mot Arsenal, sier Karlsson.

Burton unngikk så vidt nedrykk fra nivå tre i engelsk fotball sist sesong og skal fortsette i League One fra høsten. Tidligere i uken ble Mark Robinson hentet inn som ny hovedtrener, og han kommer fra jobben som U21-trener i Chelsea.

Strandhagen er ny styreleder, mens Skabo, som i mange år har hatt en agentrolle for Zuccarello, blir kommersiell direktør.

– Jeg fikk en forespørsel fra eiergruppen i Nordic Football Group for omtrent et år siden, og i helgen ble alt klart, forteller Erik Karlsson.

På listen over deleiere er også en rekke forretningsmenn og -kvinner fra Norge, Sverige og Island.

– Det skal bli jævlig kult. Jeg har jo generelt bra peiling på sport, men jeg ser fram til å lære meg om hvordan det fungerer i fotballverdenen og på eiersiden. Det finnes mye spennende å jobbe med i en klubb som dette, ikke bare når det gjelder herrefotballen, sier Karlsson.

Det er selskapet Nordic Football Group (NFG) som formelt har kjøpt Burton Albion fra den mangeårige eieren og styreformannen Ben Robinson. Sistnevnte skal fortsette som rådgiver for det nye styret.

(©NTB)