Rosenborg får det virkelig ikke til å stemme om dagen. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Mathisen slaktet Rosenborg etter nytt poengtap: – Latterlig

Rosenborg klarte bare 1-1 hjemme mot Stabæk søndag kveld og er på vei mot sin dårligste sesong i Eliteserien på 46 år.

Av NTB | 22.10.2023 19:22:43

Sport: Siste trepoenger kom hjemme mor Aalesund (4-0) 27. august. Siden det har det endt med tre tap og to uavgjort.

– Vi skaper nok sjanser til å score fem mål. Da er det for dårlig å spille 1-1, sier Ole Selnæs til TV 2.

Navnebror Sæter stemmer i og mener Rosenborg burde klart å få mye mer ut av kampen.

– Vi burde ha vunnet, men når vi ikke gjør det, er det i hvert fall jævlig viktig at vi ikke taper, sier Rosenborg-spissen til kanalen.

Uavgjortresultatet forbedrer heller ikke Svein Maalens Rosenborg-statistikk noe nevneverdig. Etter 14 kamper som RBK-sjef er fasiten sju tap, to uavgjort og fem seire.

Med fem serierunder ligger Rosenborg på en skuffende 10.-plass på eliteserietabellen med 30 poeng. Hvis tabellsituasjonen står seg, avslutter trønderne sin dårlige sesong i Eliteserien siden 1977. Da endte de på 12.-plass og rykket ned.

– For Rosenborg som klubb, med det budsjettet de har, er det helt latterlig at de ligger der de ligger. Langt unna de beste lagene, sa Jesper Mathisen i TV 2s FotballXtra-studio.

Rosenborg fikk ingen enkel vei mot det ene poenget de beholdt på Lerkendal. Trønderne måtte bytte ut både det 16 år gamle supertalentet Sverre Nypan grunnet sykdom og toppscorer Sæter, som fikk seg en smell.

12 minutter før pause utlignet imidlertid Ole Sæter for Rosenborg etter å ha blitt spilt gjennom av Olaus Skarsem, men gleden så ut til å bli kortvarig for trønderne da Stabæk fikk tildelt straffe etter at Ole Sæter handset innenfor 16-meteren på tampen av omgangen.

Rosenborg-spilleren svarte også med å applaudere ironisk mot dommer Sigurd Smehus Kringstad, noe han fikk bøte med et gult kort for.

I TV 2s FotballXtra-studio var Dag-Eilev Fagermo alt annet enn imponert over midtbaneveteranen.

– Du kan ikke snu kroppen sånn. Du må være tøff og vise fram brystkassen din, sa den tidligere Vålerenga-treneren.

– Jeg husker ikke så mye, det går litt kjapt, men det var utrolig deilig å redde straffe, sa Tangvik til TV 2 i pausen.

Etter en drøy time måtte også Sæter av banen med skade, og ble da erstattet av Ísak Thorvaldsson, som etter bare et snaut minutt på banen stanget inn et innlegg fra Selnæs. Dessverre for islendingen ble scoringen avvinket for offside.

På tampen av kampen fikk Kevin Kabran sitt andre gule kort for kampen.

Dermed sikret Stabæk et livsviktig poeng i nedrykkskampen. Bærumslaget ligger på kvalikplass, à poeng med Vålerenga på plassen over. Det skiller tre poeng ned til Sandefjord på direkte nedrykksplass.

Trønderen Mushaga Bakenga stanget Stabæk i ledelsen etter 13 minutter, før Nypan måtte av banen etter 24 minutter. Stabæk måtte også gjøre et bytte før pause da Gaute Vetti fikk seg en smell etter en drøy halvtime.

Sander Tangvik kunne imidlertid juble vilt etter at han var lynraskt nede i høyre hjørnet og reddet straffer fra Nicolai Næss.