Menu
Lillestrøms Akor Adams jubler for sin 4-3 scoring i eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Lillestrøm. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Matchvinneren takket høyere makter etter derbydrama – utvisning skapte diskusjon

LSK-juvelen Akor Adams avgjorde et opphetet og dramatisk lokalderby mot Vålerenga fem minutter på overtid. Simen Juklerøds utvisning ble et hett samtaleemne.

Av NTB | 01.05.2023 20:24:16

Sport: Vålerenga ledet 3-1 halvveis etter en strålende første omgang. På tampen av omgangen fikk Juklerød rødt kort etter en situasjon der dommer Kristoffer Hagenes fikk VAR-hjelp.

Med én mann mer satte LSK press på Vålerenga i annen omgang og fikk reduseringen til 2-3 ved Akor Adams etter kun 40 sekunders spill. Da øynet gjestene en snuoperasjon.

Vålerenga forsvarte seg imidlertid godt og red stormen av inntil ett minutt gjensto av ordinær tid. Da hamret Gjermund Åsen inn utligningen etter å ha fått godt treff ved bakre stolpe.

Fem minutter på overtid satte målmaskinen Akor Adams inn 4-3-scoringen på et strålende volleyskudd etter et innlegg fra innbytter Philip Slørdahl.

– Det er bare Gud som kan gjøre sånt som dette mulig, sa matchvinneren til TV 2.

– Dette er helt elektrisk. Jeg kan ikke beskrive det. Jeg er glad på egne vegne og lagets vegne. Dette laget har karakter, fortsatte han.

– Helt utrolig. Akor sa til meg før i dag at han skulle score to. Det så ikke så bra ut lenge, men han er sulten. Det er X-faktoren hans, sa han til TV 2.

Trener Geir Bakke var et eneste stort smil.

– Dette smakte utrolig godt. Vi gjør ikke noe all verden til kamp i dag, men likevel klarer vi å snu det. Det var godt, sa han.

LSK-sjefen nølte ikke med kalle matchvinneren en kraftpakke som er vond å stoppe.

Da trakk han opp det røde kortet.

– Juklerød kommer med såpass mye kraft og treffer Knudsen rett i leggen. Det er å utsette motspiller for fare. Når vi ser den siste reprisen, skjønner jeg godt at Hagenes drar opp det røde, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen på direkten.

En annen av TV 2s eksperter, Henning Berg mente det hadde holdt med gult kort. Vålerengas sportssjef Joacim Jonsson mente på sin side at avgjørelsen kunne forsvares.

– Jeg kjente med én gang at det var strake knotter, men visste ikke helt sikkert før jeg så reprisen. Det så greit ut. Jeg har sår og det hele, sa LSKs Magnus Knudsen til TV 2 i pausen.

Mindre vakker var ikke utligningen til LSK etter et drøyt kvarter. Thomas Lehne Olsen fikk ballen av spissmakker Akor Adams og limte den opp i krysset fra distanse.

Så var det Vålerenga som tok over igjen. Først sendte Henrik Bjørdal hjemmefansen til himmels med sin 2-1-scoring, før 20-åringen Seedy Jatta skled inn 3-1 etter svakt forsvarsspill av gjestene.

Da så Vålerenga for alvor ut til å ha koblet grepet. Så kom utvisningen som ga LSK håp.

I annen omgang snudde gjestene kampen. Etter kampslutt tok det helt av på Lillestrøm-benken.

LSK-kaptein Gjermund Åsen var også overlykkelig.

Etter kampen ble det også snakk om Juklerøds røde kort. Åtte minutter før pause ble det nemlig hett i hovedstaden mandag da Juklerød ble utvist etter en tøff takling på Lillestrøms Magnus Knudsen. Dommer Kristoffer Hagenes foretok seg først ingenting, men ble anmodet av VAR-dommerne om å se situasjonen på nytt.

Vålerenga kom klart friskest ut av startblokkene i første omgang og tok ledelsen på eget gress allerede etter sju minutters spill. 22-åringen Daniel Håkans avsluttet et mønsterangrep med å utmanøvrere LSK-keeper Mads Hedenstad Christiansen.

(©NTB)

Flere nyheter: