Formel 3-fører Martinus Stenshorne fikk en nedtur i hovedløpet under Australias Grand Prix. Foto: Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency / handout / NTB

Martinus Stenshorne punkterte i hovedløpet i Melbourne – endte sist

Formel 3-talentet Martinus Stenshorne endte sist i hovedløpet i Australias Grand Prix, dagen etter at han vant sprintløpet.

Av NTB | 24.03.2024 00:03:00

Sport: Stenshorne var på 15.-plass da han punkterte på den 16. av de 23 rundene og måtte i depot. Da han kom ut igjen, var han helt sist i feltet.

Han fikk også en tidsstraff på ti sekunder for et sammenstøt med Noel Leon tidligere i løpet, og dagen var ødelagt. Han leverte raske rundetider, men til liten nytte.

Svenske Dino Beganovic vant søndagens løp, som på grunn av tidsforskjellen til Australia ble avviklet sent lørdag kveld norsk tid. Stenshorne kjørte i mål på 24.-plass, men tidsstraffen gjorde at han endte sist av de 26 som fullførte.

Nordmannen fikk ingen god start fra 10. startspor. Hjulene låste seg i begge de første svingene. Han greide å holde bilen på banen, men tapte flere posisjoner.

Verre gikk det for andre. En konkurrent kjørte ut helt i starten, og litt senere på den første runden tok to biler hverandre ut. Dermed ble løpet flagget av. Da det ble startet igjen, var Stenshorne på 13.-plass.

Nordmannen kom godt i gang etter omstarten, men litt senere var det kontakt mellom hans og Leons bil. Begge havnet utenfor banen og tapte noen plasseringer. Stenshorne ble tildelt skylden for hendelsen.

Lørdag vant den norske 18-åringen sprintløpet i Melbourne etter imponerende kjøring. Der hadde han nest beste startspor.