Martin Ødegaard scoret Arsenals tredje mål mot Fulham søndag. Foto: Ian Walton / AP Photo / NTB.

Martin Ødegaard-mål og assist-hattrick for Trossard – Arsenal knuste Fulham 3-0 på bortebane

Med Martin Ødegaard tilbake fra start var Arsenal fullstendig overlegne da de gjestet Craven Cottage søndag. Serielederen vant kampen 3-0.

Av NTB | 12.03.2023 17:04:05

Sport: Dermed har Arsenal igjen fem poengs luke ned til Manchester City på 2.-plass på Premier League-tabellen.

Arsenal fikk en frisk start på kampen da Gabriel Martinelli prøvde å skru ballen inn i lengste hjørne etter bare 16 minutter. Bernd Leno reddet og slo ballen inn i Tosin Adarabioyo og tilbake i eget mål. Dessverre for gjestene ble målet annullert av VAR for en offside på brasilianeren.

Det hadde imidlertid lite å si da Gabriel Magalhães headet Arsenal i ledelsen bare fire minutter senere, før Martinelli nikket inn «Gunners» andre for dagen.

Arsenal fortsatte storspillet sitt, og på overtid i første omgang var det kaptein Martin Ødegaard sin tur til å sette ballen i nettmaskene bak Leno etter et nydelig innlegg fra Leandro Trossard.

Dermed hadde belgieren sikret seg hattrick i assist allerede før pause. Det er han ifølge statistikktjenesten Opta den første til å gjøre i Premier League-historien. Trossard slo også de målgivende pasningene før Arsenals to første mål.

Etter hvilen var det Fulham som var nærmest scoring, men vertene ble stoppet av tverrliggeren og Aaron Ramsdale.

15 minutter før full tid fikk Arsenal-fansen et gledelig gjensyn med Gabriel Jesus da han kom inn for Trossard. Brasilianeren har vært ute med skade siden VM-pausen i fjor høst og har vært savnet på topp etter hans gode sesongstart i Premier League.

Ødegaard var også tilbake i Arsenals lagoppstilling etter han var ute med sykdom i europaligaoppgjøret mot Sporting Lisboa i midtuken.