Menu
Markus Rooth fikk krampetendens i låret under stavkonkurransen og valgte å trekke seg fra de to siste øvelsene i tikampen, der han lå på bronseplass. Foto: Lise Åserud / NTB

Markus Rooth trakk seg fra tikampen med skade – lå på bronseplass

Markus Rooth trakk seg fra de to siste øvelsene i tikampen i EM på grunn av en skade han pådro seg i stav. Han lå på bronseplass etter åtte øvelser.

Av NTB | 11.06.2024 18:53:06

Sport: Rooth svingte seg over 5,10 i stav og tangerte dermed sin personlige rekord. Han avbrøt deretter stavkonkurransen etter det første forsøket på 5,20. Årsaken var krampetendens i låret.

– Ultralydundersøkelsen antyder at det kan være snakk om væskedannelse, men det ser ikke ut til å være noe alvorlig, sa far og trener Espen Rooth til NRK.

Tikjemperen startet oppvarmingen til spyd, som er nest siste øvelse i tikampen, men det ble besluttet at han skulle trekke seg fra videre deltakelse. Bare sju uker før OL i Paris tar han ingen sjanser.

– Det er ikke noe kult. Det er dette jeg synes er gøy. Det er forferdelig slitsomt å stå i en situasjon hvor man må ta et slikt valg.

Rooth var 111 poeng bak ledende Johannes Erm fra Estland før de avsluttende øvelsene spyd og 1500 meter.

– OL er hovedmålet denne sesongen. Da må man ta valg som er det riktige for å være så bra som mulig der. Det er ingen stor skade eller et problem, men jeg må kaste ordentlig i spyd for å ha en sjanse til å ta medalje. Hvis jeg da gjør det ordentlig, så er risikoen stor for at det kanskje blir verre, sa han til NRK.

Rooth klatret til tredjeplass i tikampsammendraget da Sander Skotheim fikk det tungt i stav og greide bare 4,60. Skotheim ledet etter sju øvelser, men falt til fjerdeplass 13 poeng bak lagkameraten.

(©NTB)