Menu
Markus Rooth fikk krampetendens i låret under stavkonkurransen og valgte å trekke seg fra de to siste øvelsene i tikampen, der han lå på bronseplass. Foto: Lise Åserud / NTB

Markus Rooth trakk seg fra tikampen med liten skade: – Risikoen for stor

Markus Rooth trakk seg fra de to siste øvelsene i tikampen i EM på grunn av en skade han pådro seg i stav. Han lå på bronseplass etter åtte øvelser.

Av NTB | 11.06.2024 19:33:00

Sport: Rooth svingte seg over 5,10 i stav og tangerte dermed sin personlige rekord. Han avbrøt deretter stavkonkurransen etter det første forsøket på 5,20. Årsaken var krampetendens i låret.

Tikjemperen startet oppvarmingen til spyd, som er nest siste øvelse i tikampen, men det ble besluttet at han skulle trekke seg fra videre deltakelse. Bare sju uker før OL i Paris tar han ingen sjanser.

– Jeg fikk litt vondt i baksiden av låret først på hekken. Så hoppet jeg alle stavhoppene fram til det siste uten at det ble verre, og jeg tenkte at det er ikke noen stor greie, men på sistehoppet gjorde det litt mer vondt, sa Rooth til norske medier i Roma.

Han sa at han avbrøt tikampen for å avverge at skaden forverres gjennom full innsats i spyd.

– Jeg må kaste ordentlig i spyd for å ha en sjanse til å ta medalje. OL er sju uker unna, og det er en drøm å skulle være med der. Jeg har ikke lyst til å ødelegge for det, sa han.

Rooth var 111 poeng bak ledende Johannes Erm fra Estland før de avsluttende øvelsene spyd og 1500 meter.

– Det er helt forferdelig å måtte bryte. Det er ikke en situasjon jeg ønsker å være i. Kunne jeg unngå det så ville jeg gjort det, men nå er det slik. Da må jeg gjøre det beste ut av det, pakke sakene og reise hjem, sa Rooth.

– Jeg har vært og tatt ultralyd. Det er ingen stor skade, ikke noe veldig farlig, men risikoen for at det kan bli verre er for stor.

Rooth klatret til tredjeplass i tikampsammendraget da Sander Skotheim fikk det tungt i stav og greide bare 4,60. Skotheim ledet etter sju øvelser, men falt til fjerdeplass 13 poeng bak lagkameraten.

(©NTB)

Flere nyheter: