Menu
Viktor Hovland sliter på åpningsdagen i US Open. Bildet er fra en turnering i Ohio i forrige uke. Foto: Sue Ogrocki / AP / NTB

Marerittstart for Hovland i US Open

Viktor Hovland slet fra start av og er åtte slag over par etter 18 hull i majorturneringen US Open. Nordmannen ligger på delt 142.-plass av 156 spillere.

Av NTB | 13.06.2024 20:43:05

Sport: Det ble en vond åpning for nordmannen som gikk i gruppe med Max Homa og Bryson DeChambeau og startet på 10. hull på Pinehurst-banen i North Carolina.

Hovland hadde et svakt slag fra tee på åpningshullet (par 5), men kontrollerte inn til par. Deretter startet problemene for den norske golfstjernen.

Hovland ble liggende i tjukt gress etter utslaget på det neste hullet. Derfra ble det en lang vei inn til greenen, og han noterte til slutt en dobbeltbogey.

På hull 12 var nordmannen noen få centimeter fra å sette en putt som ville ha reddet par, men i stedet ble det en bogey.

Hovland berget par på 13. hull, men fikk store problemer etter å ha havnet i bunkeren på det 14. Han misset også en bogeyputt fra tre meter og endte dermed på to over på det hullet og fem over par etter like mange hull.

Det ble en ny bogey på 16. hull, mens den første birdien satt på hull 18. Dermed er Hovland fem slag over par halvveis.

Siste halvdel av runden endte tre slag over par, med fire bogeys og én birdie.

Det gjør at det kan bli en hard kamp for å klare cuten i turneringen for Hovland. Hans beste plassering i US Open er 12.-plassen fra debuten som amatør i 2019.

Etter første runde ligger Hovland på delt 142.-plass av 156 spillere etter en runde på 78 slag, åtte over par.

På toppen av lista ligger Patrick Cantlay etter å ha gått 1. runde på 65 slag (fem under par). Han deler førsteplassen med nordirske Rory McIlroy. De to er ett slag foran den svenske sensasjonen Ludvig Åberg, som gikk den beste runden av en debutant i US Open på 39 år.

(©NTB)

Flere nyheter: