Menu
Geir Bakke fikk en tøff start på livet som Vålerenga-trener. Foto: Astrid Pedersen / NTB

Marerittstart for Bakke i Vålerenga – ydmyket av Molde på eget gress

Geir Bakke fikk den verst tenkelige starten på sin nye tilværelse som Vålerenga-trener da Oslo-laget tapte 0-4 hjemme for Molde i Eliteserien lørdag.

Av NTB | 15.07.2023 20:03:01

Sport: Etter en uke med forsiktig optimisme ble det lørdag åpenbart at Bakke har en stor jobb foran seg i hovedstaden og Vålerenga.

Eric Kitolano satte inn det første målet allerede før ett minutt var spilt. Kristoffer Haugen og Kristian Eriksen bidro deretter til at det sto 0-3 på resultattavla til pause.

Vondt ble til verre da Emil Breivik økte til 4-0 fra ellevemetersmerket kort tid etter pause. Det ble også sluttresultatet.

– I Vålerenga fortsetter krisen, selv om treneren nå heter Geir Bakke, sa TV 2-kommentatoren Morten Langli.

Oslo-laget er helt nede på en 13.-plass på tabellen etter 13 spilte kamper. Vinner Sandefjord og HamKam sine kamper søndag, er storklubben på direkte nedrykksplass like før halvspilt sesong.

– Hvis de ikke klarer å heve spillet sitt, er det rett og slett en reell fare for nedrykk, mener TV 2s ekspertkommentator Yaw Amankwah.

Bakke rakk bare å lede to treninger etter overgangen før lørdagens kamp. 53-åringen kan måtte tilbringe langt flere timer på treningsfeltet for å få skikk på storklubben.

Molde har på sin side virkelig funnet formen den siste tiden. Lørdagens seier sender dem helt opp til en foreløpig 3.-plass på tabellen, ni poeng bak ledende Bodø/Glimt.

– Vi har spilt på oss en del selvtillit. Det er det det går på, samarbeidet begynner å sitte, og vi har massevis av kvalitet i alle posisjoner, sa Haugen etter kampen.

Tapet var Vålerengas sjette på hjemmebane denne sesongen og det fjerde på rad. Med kun én seier på eget gress er de Eliteseriens svakeste hjemmelag.

Bakke sendte sjokkbølger gjennom Fotball-Norge da han gikk fra Lillestrøm til rivalen Vålerenga tidligere denne uken. Han er hyret inn for å snu det som har vært en svært svak åpning på sesongen for Oslo-laget.

(©NTB)

Flere nyheter: