Menu
Marcus Kleveland endte med to gull og en sølv i årets X-Games. Foto: Geir Olsen / NTB

Marcus Kleveland med to gull og sølv i X-Games – vant Knuckle Huck også

Snowboardstjernen Marcus Kleveland endte med to gull og en sølv i årets X-Games i Aspen. Han avsluttet helgen med seier i Knuckle Huck.

Av NTB | 30.01.2023 02:15:02

Sport: Lørdag vant han Big Air med et trick som ikke er gjort før. Søndag ledet han slopestyle før Mark McMorris med konkurransens aller siste forsøk skjøv ham ned til sølvplass.

Et par timer senere var han tilbake på toppen av resultatlista i Knuckle Huck, som var siste øvelse for snowboarderne. Han vant foran islendingen Halldor Helgason og amerikanske Dusty Henricksen.

Fridtjof Tischendorf var også med og endte på 4.-plass.

I slopestyle tok Kleveland ledelsen i sitt fjerde og siste forsøk, som var konkurransens nest siste, men så ble han overtruffet av canadiske McMorris, som ble belønnet med gullet.

Kleveland svarte med en nedfart som fikk ham til topps på listene, men så slo McMorris tilbake. Røisland endte med bronse.

– Det har vært en veldig gøy helg! Det føles helt utrolig å stå her med tre av tre mulige medaljer. Jeg er veldig glad, og nå blir det godt med litt pause, sa Kleveland til brettforbundets nettsted.

23-åringen fra Dombås har nå 13 X-Games-medaljer, hvorav åtte av edleste valør.

Ferdinand Dahl fikk også en bronse med seg hjem fra Aspen. Den vant friskikjøreren i slopestyle lørdag. Blant kvinnene var Johanne Killis 4.-plass i slopestyle beste norske plassering.

McMorris ledet lenge foran Kleveland, men i fjerde forsøk skjøv Mons Røisland sin norske landsmann ned til tredjeplass.

Natt til mandag norsk tid var det også Big Air for friskikjørerne, og Birk Ruud endte med bronse, slått av amerikanske Mac Forehand og canadiske Teal Harle.

(©NTB)