Amund Vold og Eivind Vold representerte Norge i K2-finalen i EM i maratonpadling søndag. Foto: Norges Padleforbund / NTB

Maratonpadling: Vold-brødrene like utenfor EM-pallen i K2-finalen

Brødrene Eivind og Amund Vold var med i kampen om EM-medalje i K2-finalen i maratonpadling søndag, men den norske kajakken endte på en sur 4.-plass.

Av NTB | 16.07.2023 16:53:18

Sport: Den franske duoen Quentin Urban og Jeremy Candy tok gullet, etterfulgt av Jose Ramalho og Alfredo Fraia (Portugal) på sølvplass. Adrian Boros og Bruno Kolozsvari (Ungarn) ble nummer tre.

Vold-brødrene hang fint med fra start, og den norske kajakken var blant de sju som tidlig etablerte en frontgruppe. Mot slutten av den tredje runden tapte nordmennene et par sekunder til teten, men de fikk etter hvert tettet luken.

Under den nest siste porteringen var de norske brødrene maksimalt uheldige da de mistet kajakken i bakken etter en liten kollisjon med den franske båten. Nordmennene kom seg lynraskt til hektene.

Da det hele skulle avgjøres, ble det litt for tøft for de norske. Vold-brødrene måtte nøye seg med 4.-plass.

I K2-finalen ble det padlet 22,6 kilometer fordelt på seks runder og en siste lengde på 900 meter.

Den spanske båten med Miguel Llorens og Alberto Plaza stilte som tittelforsvarere på distansen.

I oktober i fjor tok Vold-brødrene bronsemedalje på distansen under VM i Portugal.

Eivind Vold har to medaljer fra tidligere i årets EM. Torsdag padlet han inn til gull på kortbane, før han to dager senere tok bronse i K1-finalen. Amund har på sin side bokført en 10.- og 4.-plass individuelt.