Menu
Siktede hadde liste over nummerskilter til flere biler som tilhørte Sentrum politistasjon i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB

Mann varetektsfengslet etter vold mot politimann

En mann ble natt til lørdag pågrepet i Oslo, siktet for å ha slått en politimann i hodet med en stein. Søndag ble mannen varetektsfengslet i fire uker.

Av NTB | 09.06.2024 17:33:04

Kriminalitet og rettsvesen: TV 2 får bekreftet av politiadvokat Renate Medby og siktedes forsvarer Bendik Falch-Koslund at mannen er varetektsfengslet i fire uker. Falch-Koslund opplyser videre at den siktede erkjenner straffskyld.

Medby opplyser at mannen er siktet for grov vold mot en tjenestemann.

– For oss fremstår det som at dette har skjedd uten foranledning, sier hun.

– Retten viser til at det ble funnet en notatblokk på siktede der det var nedtegnet flere registreringsnummer på biler tilhørende Sentrum politistasjon, skriver tingretten.

Retten mener det er nærliggende fare for at siktede fortsetter å begå alvorlige lovbrudd dersom han ikke varetektsfengsles.

Videre opplyste hun at siktede ikke har ønsket å forklare seg.

– Vi vet fortsatt ikke motivet, sa Fossen.

Politiet beslagla en stein, som de tror er brukt i voldssaken.

Politimannen fikk påvist kraniebrudd med blødning etter angrepet, i tillegg ble en kollega kjørt til legevakten. Hendelsen skjedde i området rundt Skippergata i Oslo.

Ifølge fengslingskjennelsen fra tingretten, fremstår også handlingene som målrettet.

– Vi ber om varetektsfengsling i fire uker, fordi det er gjentakelsesfare, sa politiadvokat Maria Huseby Fossen til NRK søndag formiddag.

Natt til lørdag ble mannen i 20-årene pågrepet og siktet etter å ha slått en politimann i hodet med en gjenstand.

(©NTB)

Flere nyheter: