reklame for Sheiken Bowling
Menu

Mann siktet for drapsforsøk etter knivstikking i Sandnes

Politiet har endret siktelsen fra grov kroppsskade til drapsforsøk etter knivstikkingen i Sandnes onsdag. Siktede erkjenner de faktiske forhold.

Av NTB | 28.04.2022 09:45:48

Medisin og helse: En mann i 30-årene ble kort tid etter hendelsen pågrepet i nærheten av stedet. Mannen ble da siktet for grov kroppsskade.

– Siktelsen er nå endret til forsøk på drap, sier politiadvokat Mads Lerum i Sørvest politidistrikt i en pressemelding.

Mannen har fått oppnevnt Tor Inge Borgersen som forsvarer. Advokaten sier til Aftenbladet at hans klient erkjenner de faktiske forhold, men at han ikke har tatt endelig stilling til om han vil erkjenne straffskyld.

Ifølge advokaten har dette blant annet sammenheng med at siktelsen ble endret like før siktede ble avhørt torsdag, fra grov kroppsskade til forsøk på drap.

Advokaten sier erkjennelsen innebærer at hans klient innrømmer at det var han som holdt i kniven. Ifølge Borgersen påberoper klienten seg ikke nødverge.

– Nei. Det er verken snakk om nødverge eller provokasjon, men det er klart det har vært en foranledning her. Detaljene ønsker jeg ikke å gå inn på, sier Borgersen.

Hendelsen skjedde i et boligområde i Sandnes ved 15-tiden onsdag. En mann i 20-årene ble fraktet til Stavanger universitetssjukehus (SUS) med alvorlige skader etter det politiet betegnet som en alvorlig voldsepisode.

Den siktede mannen vil bli framstilt for varetektsfengsling i Sør-Rogaland tingrett fredag.

(©NTB)

Flere nyheter: