Menu

Mann siktet for dødelig vold i Alta

En mann i 30-årene er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter at en mann døde i Alta natt til tirsdag.

Av NTB | 01.02.2023 15:27:40

Kriminalitet og rettsvesen: Den siktede ble pågrepet i sitt hjem i Alta tirsdag, ifølge TV 2.

Han ble framstilt for varetektsfengsling i Vestre Finnmark tingrett onsdag, og der fikk påtalemyndigheten medhold i begjæringen om to ukers varetekt med brev- og besøksforbud.

– Han er sterkt uenig i politiets siktelse og mener at han ikke har hatt noe med fornærmede å gjøre på flere uker, sier mannens forsvarer, advokat Benny Solheim, til TV 2.

Ifølge Altaposten, som viser til siktelsen som ble lest opp under fengslingsmøtet, skal den siktede en gang før 31. januar ha slått eller sparket offeret slik at han ble påført alvorlige, indre skader. Mannen døde 31. januar.

Under fengslingsmøtet nektet den siktede straffskyld.

Retten avgjorde at fengslingsmøtet skulle gå for lukkede dører, med delvis referatforbud, begrenset til klausulerte dokumenter.

I retten forklarte den siktede at han og den nå avdøde mannen var gode venner, men han bekreftet også at han var ilagt besøksforbud fra 10. januar. Bakgrunnen var ifølge hans forklaring en voldsepisode i slutten av desember, og at han deretter oppsøkte mannen 8. januar. Det skal ha dreid seg om en krangel om penger.

Flere nyheter: