Menu
Politibetjenter ved Eiffeltårnet i Paris. Franske myndigheter har styrket sikkerheten betraktelig før sommerens OL, og fredag opplyste innenriksdepartementet at en ung mann var pågrepet, mistenkt for å ha planlagt angrep mot en fotballkamp under OL. Foto: Michel Euler / AP / NTB

Mann pågrepet i Frankrike for angrepsplaner mot OL

Franske myndigheter har pågrepet en tsjetsjensk 18-åring som mistenkes for å ha lagt planer om et islamist-inspirert angrep under OL.

Av NTB | 31.05.2024 17:03:05

Sport: Det opplyste det franske innenriksdepartementet fredag.

Den innenlandske etterretningstjenesten DGSI «pågrep en 18-åring med tsjetsjensk opphav i Saint-Étienne», heter det i en uttalelse fra departementet. Pågripelsen fant sted 22. mai, står det videre.

Konkret skal planene ha vært rettet mot en av fotballkampene som skal spilles i Saint-Étienne. Byen ligger sørøst i landet og skal være vertskap for seks kamper mellom 24. og 31. juli.

– Den tidlige fasen i etterforskningen viser at han aktivt planla et angrep mot Geoffroy Guichard-stadionet under fotballkampene som skal spilles der under OL, sier innenriksminister Gérald Darmanin i en uttalelse. Han legger til at den pågrepne var «inspirert av islamist-ideologien».

– Han ville angripe tilskuere og politifolk og dø som martyr, sier Darmanin.

Hendelsen omtales videre som «det første avvergede angrepet mot OL». Kringkasteren BFMTV siterer Darmanin på at angrepet er det 50. som er avverget i Frankrike siden 2017.

Franske myndigheter har innført en lang rekke sikkerhetstiltak i forbindelse med OL i Paris i sommer, og beredskapen er hevet til høyeste nivå.

Rundt 1 million besøkende og 10.000 utøvere ventes til Paris og andre byer rundt om i landet.

BFMTV får opplyst at 18-åringen ankom Frankrike i 2023, og at han ikke var kjent for politiet fra før. Han skal ha blitt pågrepet i sitt hjem.