Menu
Politiet har kontroll på en mann med to kniver som løp etter folk i området ved Nationaltheatret T-banestasjon onsdag ettermiddag. En person behandles for stikkskader i en arm. Den pågrepne ble sendt til legevakt. Foto: Heiko Junge / NTB

Mann jaget folk med kniv i Oslo sentrum – én skadd

Politiet har pågrepet en mann som skal ha løpt etter folk i Oslo sentrum, bevæpnet med to kniver. En person har fått stikkskader i en arm.

Av NTB | 01.05.2024 18:24:01

Kriminalitet og rettsvesen: Knivepisoden skjedde ved Nationaltheatret T-banestasjon. Mannen ble pågrepet i nærheten av Ring 1 ved Fredriks gate, rett nedenfor Slottet.

– Foreløpig fremstår dette som en hendelse med en foranledning mellom pågrepne og noen andre som han hadde en form for kjennskap til, skriver operasjonsleder Rune Hekkelstrand i en melding til pressen.

Mannen som er pågrepet, løp etter tre gutter i retning mot Slottsbakken. Der ble han pågrepet av bevæpnet politi, opplyser Hekkelstrand.

Han har fått tilsyn av lege og blir kjørt til legevakt, forteller politiets innsatsleder Steinar Bjerke til pressefolk på stedet, blant annet VG. Politiet jobber med avhør av mannen. Politiet har ingen holdepunkter for at flere personer er involvert.

– Vi jobber med avhør av pågrepne, sikring av vitneforklaringer for øvrig, sikring av video og andre etterforskningsskritt, opplyser Hekkelstrand.

– Jeg vet ikke om det er noen han kjenner fra før, sier innsatslederen.

Politiet jobber med å sikre vitneforklaringer, video og andre etterforskningskritt. Politiet ønsker å komme i kontakt med vitner som enda ikke er blitt avhørt, opplyser Bjerke.

Politiet fikk først melding om hendelsen klokka 17.45, da de mottok over 20 nødsamtaler. Situasjonen ble først definert som pågående livstruende vold (PLIVO), noe som førte til massiv utrykning. Senere ble dette nedjustert til «ordinært skarpt oppdrag» og politiet oppfatter det ikke som et forsøk på terror.

Bjerke sier politiet tror foranledningen til trusselsituasjonen er en diskusjon eller en krangel, men kjenner ikke til detaljene. Han sier også at han ikke vet noe om hva slags relasjon det er mellom den pågrepne og de fornærmede.

Flere nyheter: