Menu
Politiet jobbet på stedet der en kvinne ble funnet hardt skadd og deretter erklært død. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Mann i 30-årene siktet for drap på kvinne i 60-årene i Oslo

En mann i 30-årene er siktet for drap etter at en kvinne i 60-årene ble funnet død på Teisen i Oslo torsdag. Politiet har funnet det de tror er drapsvåpenet.

Av NTB | 02.06.2023 10:39:02

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet i Oslo fikk like før midnatt natt til fredag melding via AMK at det var funnet en alvorlig skadd kvinne i en leilighet på Teisen i Oslo.

Det ble foretatt livreddende førstehjelp, men livet sto ikke til å redde. En mann i 30-årene er siktet for drap. Han blir framstilt for varetektsfengsling fredag. Den siktede mannen var nabo til den drepte kvinnen.

– Helsemessige årsaker gjør at vi ikke har kunne avhøre siktede per nå, men det er ønskelig å få gjennomført avhør så snart det lar seg gjøre, sier leder for etterforskningsseksjonen drap, Anne Solem Alræk, til NTB ved 11-tiden.

Mannens forsvarer Sulman Hussain sa fredag formiddag til NTB at han foreløpig ikke hadde vært i kontakt med sin klient, og at det er for tidlig å si noe om når han kan eller vil bli avhørt.

– Jeg tenker vi har kontroll på drapsvåpenet, sier politiadvokat Christian Hatlo til VG. Han vil ikke si om dette er en kniv eller en annen skarp gjenstand.

Alræk sier til NTB at det er gjort flere beslag i saken, men hun ønsker ikke å kommentere hva dette er. Det samme gjelder hva slags skader avdøde har. Kvinnen er begjært obdusert.

Drapet skal ha skjedd inne i kvinnens leilighet. Det er foreløpig uklart for politiet om det er noen relasjon mellom den drepte kvinnen og siktede, utover at de er naboer.

– Det er noe vi jobber med å finne ut av. Det vi kan si, er at begge hadde tilknytning til boligkomplekset, sier Alræk.

Han ble pågrepet og siktet for drap. Operasjonsleder Gjermund Stokkli sier at pågripelsen gikk udramatisk for seg.

Etterforskningsleder Alræk sier flere vitner er avhørt, og at de har gjort en rundspørring i nabolaget. Hva slags informasjon vitnene har gitt, ønsker politiet ikke å kommentere. Det er også for tidlig å si noe om hendelsesforløpet.

Politiet var ferdig med de kriminaltekniske undersøkelsene på åstedet ved 5.30-tiden fredag morgen.

Politiet opplyser at kvinnen døde etter å ha blitt stukket med en skarp gjenstand.

Da politiet kom til åstedet torsdag kveld, traff de på en mann i leiligheten.

(©NTB)

Flere nyheter: