Menu
En mann er tiltalt for to drapsforsøk i Kristiansand. Bildet er tatt etter en av skyteepisodene på Brennåsen i 2021. Arkivfoto: Tor Erik Schrøder / NTB

Mann i 20-årene tiltalt for drapsforsøk i Kristiansand

En mann i slutten av 20-årene avfyrte 45 skudd mot en bolig i Kristiansand våren 2021. Nå er han tiltalt for drapsforsøk mot en tidligere kamerat.

Av NTB | 16.08.2023 10:34:25

Kriminalitet og rettsvesen: – Det er en veldig alvorlig sak hvor det er gjennomført mye etterforskning, sier statsadvokat Leif Aleksandersen til Fædrelandsvennen.

Det var 11. april 2021 at den nå tiltalte mannen stilte seg opp foran fornærmedes hus på Brennåsen i Kristiansand og begynte å skyte. Han brukte en finsk maskinpistol av typen Tikkakoski KP 44.

Fornærmede ble truffet av fem skudd og ble alvorlig såret i skytehendelsen. I tillegg til drapsforsøk er mannen også tiltalt for skadeverk og brudd på våpenloven.

Mannen i slutten av 20-årene ble varetektsfengslet etter skytehendelsen, men ble senere løslatt. I mai i år ble han pågrepet etter en ny skyteepisode i Lindesnes, og mannen er siktet for enda et drapsforsøk.

Hovedforhandlingen av saken fra 2021 er ennå ikke berammet i tingretten. Årsaken er at retten har sendt saken tilbake til statsadvokaten med formål om at begge tiltalene behandles samtidig.

Den tiltalte mannen erkjenner ikke straffskyld i noen av sakene.

(©NTB)

Flere nyheter: