Menu
Politiadvokat Tine Henriksen sier at en mann i 30-årene er pågrepet og siktet for drap etter at en kvinne døde av brannskader i Porsgrunn i fjor. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Mann drapssiktet etter at kvinne ble funnet forbrent i Porsgrunn i fjor

En mann i slutten av 30-årene ble søndag pågrepet. Han er siktet for drap etter at en kvinne i slutten av 20-årene døde av brannskader 12. september 2022.

Av NTB | 25.09.2023 14:42:19

Kriminalitet og rettsvesen: Hendelsen skjedde natt til 9. september 2022 på en adresse i Porsgrunn. Nødetatene kom til stedet, og kvinnen ble fraktet til sykehus, men døde av skadene 12. september på Haukeland sykehus i Bergen.

– Politiet iverksatte etterforskning samme natt som hendelsen skjedde, og saken ble innledningsvis etterforsket som mistenkelig dødsfall, men vi mener nå at det er grunnlag for å sikte en person for drap, sier politiadvokat Tine Henriksen i Sørøst politidistrikt i en pressemelding.

Ifølge politiet var avdøde og den siktede mannen i et forhold.

– Det er på bakgrunn av den samlede etterforskningen som nå er gjort som gjør at politiet mener siktede med vilje påførte skadene som medførte at kvinnen døde, sier Henriksen til NTB.

Politiet har tidligere opplyst at kvinnen trolig ble dynket med brennbar væske og tent på, skrev Telemarksavisa i fjor.

– Han erkjenner ikke straffskyld, sier mannens forsvarer Espen Refstie til NTB.

Mannen blir trolig framstilt for varetektsfengsling tirsdag denne uken i Telemark tingrett i Skien.

– Politiet vil begjære den siktede varetektsfengslet i fire uker fordi vi mener det delvis bevisforspillelse og fare for nye alvorlige voldshendelser dersom han blir løslatt, sier Henriksen, ifølge NRK.

– Vi har foreløpig ikke tatt stilling til hvordan vi vil stille oss til en fengslingsbegjæring. Det må vi ta senere, sier forsvarer Refstie.

– Vi har ikke konkludert med hva som er motivet, men gjennom det året som har gått, har vi belyst foranledningen til brannen og derfor mener vi nå at det var riktig å pågripe mannen.

Henriksen vil ikke si noe om hvor lenge de har mistenkt at mannen har stått bak drapet.

– Slik som vi vurderer saken nå, er det ikke noe som tilsier at flere har en straffbar rolle i denne saken.

Telemarksavisa skrev i fjor at naboer like etter klokken 01 natt til 9. september ringte til politiet etter at de hørte forferdelige smerteskrik fra en kvinne i et hus i Porsgrunn.

Da politiet ankom stedet, fant de kvinnen og en mann med brannskader på hendene. I tillegg ble to menn sett syklende fra stedet av naboer. Disse ble identifisert og avhørt i løpet av dagene etter.

Overfor NTB bekrefter Henriksen at det var den siktede mannen som befant seg på stedet da nødetatene ankom brannatta i september.

– De to andre mennene har status som vitner i saken, sier politiadvokaten.

Siktede ble avhørt søndag kveld.

Politiadvokat Henriksen sier til NTB at mannen de har siktet, gjennom året har forklart seg flere ganger om saken. Da med status som vitne.

Politiet mener at det kan være personer som fortsatt sitter med opplysninger som kan være med på å belyse saken ytterligere, og de har derfor etablert et tipsnummer i saken på telefon 476 96 200.

Flere nyheter: