Menu
En mann i 20-årene er dømt til fengsel etter hatefulle ytringer mot homofile i Oslo i november. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Mann dømt for hatefulle ytringer mot homofile i Oslo

En mann i 20-årene er i Oslo tingrett dømt til fengselsstraff for hatefulle ytringer mot homofile.

Av NTB | 07.07.2023 13:32:59

Sosiale forhold: Det var i november i fjor at mannen sto i Oslo sentrum og ropte flere skjellsord mot homofile. Ifølge dommen ropte mannen «jævla homo» gjentatte ganger, samt «fuck alle homser» og «jeg hater alle homser».

– Det er ingen konkret fornærmet i saken. Ytringene ble ropt ut i det offentlige rom. Det var natt til lørdag i Oslo sentrum, og var derfor flere ukjente og tilfeldige personer til stede, sier politiadvokat Anders Lafton Briskodden ved Nasjonalt kompetansemiljø innen hatkriminalitet i en pressemelding.

Domfelte er i tillegg dømt for fire andre forhold, blant annet vold mot offentlig tjenesteperson. Han erkjente i retten straffskyld for samtlige forhold. Dommen falt 28. juni 2023, og er foreløpig ikke rettskraftig.

– Det er generelt relativt få rettsavgjørelser på hatefulle ytringer mot homofile, derfor er dette en viktig dom som tydeliggjør at dette er en straffbar handling, sier politiadvokat Briskodden.

Flere nyheter: