Menu
ARKIVBILDE: E. Solberg / Radio Haugaland

Mann dømt for å ha tatt seg inn i leilighet og forgrepet seg på femåring

En mann i 40-årene er dømt til fengsel for å ha tatt seg inn i en tilfeldig leilighet, lagt seg i sengen til en fem år gammel gutt og befølt ham på penis.

Av NTB | 28.06.2024 14:23:10

Kriminalitet og rettsvesen: Da saken gikk i Oslo tingrett tidligere denne måneden, erkjente mannen å ha tatt seg inn i leiligheten i Oslo og lagt seg i senga til gutten. Han sa imidlertid at han var ruset, og at han ikke ble oppmerksom på at gutten lå i sengen før etter et par minutter.

Hendelsen i leiligheten sentralt i Oslo skjedde etter at mannen dagen før var løslatt fra fengsel og om kvelden hadde ruset seg hjemme hos en kamerat, forklarte han i retten. På vei bort derfra fant han en åpen dør inn til en oppgang, gikk opp trappene, fant en ulåst dør til en leilighet og gikk inn der.

Når det gjelder overgrepet, som i straffeloven karakteriseres som «kvalifisert seksuell handling», skriver tingretten dette i dommen:

«Tiltalte har bestridt på det sterkeste at han har berørt NN på penis, verken innenfor eller utenfor pysjbuksen. Han antar at han kan ha rørt litt på seg i sengen, og i den forbindelse ha kommet borti NN, uten at han kan huske at dette har skjedd.»

Mannen forklarte i retten at gutten våknet og spurte hvem han var. Det svarte han på og så spurte han om hvor dusjen var. Tiltalte tok så en dusj og forlot deretter leiligheten.

Tingretten la stor vekt på den fem år gamle guttens forklaring da de fant tiltalte skyldig.

Retten peker videre på at guttens forklaring i etterkant har vist seg å stemme godt med de tekniske bevisene i saken, blant annet med DNA-funn og funnet av tiltaltes klær på barnerommet.

I tillegg til overgrepet ble tiltalte kjent skyldig i en lang rekke tyverier og en rekke trafikkforhold.

Straffen ble fengsel i to år og elleve måneder. Dommen er en fellesstraff med en reststraff på 92 dager etter prøveløslatelse fra en annen dom i 2022.

Den tiltalte mannen forklarte at han ikke var oppmerksom på at det var noen hjemme i leiligheten da han gikk inn. Ettersom han var kald og våt etter et fall utenfor, hadde han behov for å varme seg litt, og la seg derfor ned under dynen i sengen på barnerommet.

«Både foreldrene og politiet har beskrevet at NN var relativt rolig den aktuelle morgenen, og ikke fremsto som dramatiserende eller lignende. Forklaringen om seksuell berøring kom etter alt å dømme helt uoppfordret.», heter det i dommen.

Flere nyheter: