Mange vurderer klimautslippet på maten når de handler
En av tre nordmenn vurderer klimautslippet når de handler, men de fleste synes det er vanskelig å vite hvilken mat som er klimavennlig, ifølge en undersøkelse.
Vær: En europeisk undersøkelse om bærekraftig mat viser at 34 prosent av nordmenn anser klimaavtrykk som viktig når de handler mat og drikke.
12.000 personer i Europa, inkludert Norge, deltok i undersøkelsen som er gjort på oppdrag fra Yara.
– Mens en av tre nordmenn anser klimaavtrykk som viktig når de kjøper mat, opplever majoriteten at det ikke er enkelt nok å forstå klimautslippene til maten de kjøper for å kunne ta bærekraftige valg. Over halvparten forbrukere ville foretrukket at matvarer var tydelig merket med karbonfotavtrykket, sier Birgitte Holter, leder for forretningsutvikling av grønn gjødsel i Yara.
Hun mener undersøkelsen viser at europeere er sterkt motiverte for å kjøpe bærekraftig mat for å redusere sitt eget klimaavtrykk.
– Dette burde være en oppvekker for hele matindustrien, sier Holter.
(©NTB)