Menu
Europa hadde en mild og tørr vinter, og det resulterte i stor fare for skogbranner. Denne brannen raser nå sør for Berlin i Tyskland. Foto: DPA / AP / NTB

Mange skogbranner gir rekordhøye klimautslipp

Den nordlige halvkule har blitt usedvanlig kraftig rammet av skogbranner i vår, går det fram av en rapport fra EUs klimaovervåkingstjeneste Copernicus.

Av NTB | 07.06.2023 20:38:52

Vær: Ifølge rapporten har utslippene av CO2 og andre klimagasser fra skogbranner vært rekordstore i flere regioner, og brannsesongen begynte også svært tidlig i år.

Spania har siden mars vært hardt rammet, særlig Valencia-regionen. Det resulterte i mai i de høyeste spanske utslippene siden 2012.

Høye temperaturer og tørke i Europa i vinter har ført til overhengende risiko for skogbrann mange steder.

Også i Canada, Kasakhstan, Mongolia og i noen av Russlands naboregioner er det registrert uvanlig mange og store skogbranner i år.

I Canada ble det i mai registrert ti ganger høyere utslipp av klimagasser fra branner enn noensinne tidligere. Saskatchewan-provinsen ble aller hardest rammet.

Også i provinsene British Columbia, Northwest Territories og Nova Scotia ble det målt uvanlig store utslipp fra branner.

Brannene i Canada har bidratt til at Toronto og New York onsdag toppet lista over storbyer med verst luftkvalitet, bare forbigått av Dubai.

(©NTB)

Flere nyheter: