Kobbie Mainoo doblet ledelsen. Foto: Ian Walton / AP Photo / NTB.

Manchester Uniteds tenåringer sjokkerte i FA-cupfinalen – sikret 2-1-seier over Manchester City

De to 19-åringene Alejandro Garnacho og Kobbie Mainoo overlistet Manchester Citys stjernegalleri og sikret 2-1-seier for Manchester United i FA-cupfinalen.

Av NTB | 25.05.2024 18:04:20

Sport: Dermed tok «de røde djevlene» sin første FA-cuptittel siden 2015/16-sesongen. Triumfen er deres 13. i turneringens historie. Den første kom i 1908/09-sesongen.

Fra tribuneplass fikk Sir Alex Ferguson se at Garnacho sendte rødtrøyene i ledelsen etter en halvtimes spill, før Mainoo doblet ledelsen på etter en nydelig kontring ni minutter senere.

Ifølge Opta er det første gang en tenåring scorer i en FA-cupfinale siden Cristiano Ronaldo scoret mot Millwall i 2004. Også han gjorde det for United.

Det var imidlertid City som kom best ut av start blokkene. Etter bare 40 sekunder kom de seg til en stor sjanse da et innlegg ble slått inn i boksen mot Erling Braut Haaland, som gikk i bakken etter en duell med Lisandro Martínez. Jærbuen ropte på straffe, men dommeren avfeide nordmannens forespørsel.

Likevel var det United som skulle ta ledelsen da City rotet det til i de bakre rekker. Josko Gvardiol vant først en løpsduell mot Alejandro Garnacho og prøve å heade ballen til Stefan Ortega, men i stedet gikk ballen over sisteskansen, og argentineren kunne dermed løpe ballen i det åpne målet.

– De tuller det fullstendig til, City. Garnacho sender Manchester United til himmels. Gullgutten, er han også frelseren? utbrøt Viaplay-kommentator Kasper Wikestad.

Det gikk imidlertid ikke mer enn et lite minutt før det likevel sto 2-0 på måltavla. Kobbie Mainoo doblet ledelsen etter å ha blitt spilt opp av Bruno Fernandes på en nydelig kontring.

– Har du sett på maken? Med en drømmescoring, går en drøm i oppfyllelse for deres egne lokale Kobbie Mainoo, kommenterte Wikestad.

Etter hvilen kom Haaland seg til en ny kjempesjanse, men denne gangen gikk ballen i tverrliggeren og ut. Med 15 minutter igjen på klokken ble nordmannen igjen revet ned i feltet, men nok en gang ble han nektet straffe.

Med fire minutter igjen på klokken skapte Jéremy Doku spenning i kampen da han reduserte for blåtrøyene etter en brøler av André Onana. Dessverre for City-supporterne ble det kampens siste mål.

United kommer fra en svak sesong i Premier League, hvor de endte på 8.-plass på tabellen. Det er klubbens laveste plassering siden ligaens fornyelse i 1992.

City vant på sin side ligaen med to poeng ned til Arsenal. Det var Pep Guardiolas menns fjerde strake Premier League-tittel.

Og de var ikke ferdig der. Noen minutter senere satte Marcus Rashford inn deres andre, men dessverre for de rødkledde ble den avvinket for offside.

Forrige sesong møttes også City og United i finalen, men da var det blåtrøyene som stakk av med 2-1-seier etter to mål av Ilkay Gündogan.