Menu
Alessia Russo ble matchvinner da Manchester United slo Arsenal i storkampen i engelsk superliga. Foto: Ian Walton, AP / NTB

Manchester United slo Maanums Arsenal i toppkampen

Alessia Russos scoring på overtid av overtiden i første omgang ble kampens eneste da Manchester United slo Arsenal i engelsk superliga for kvinner.

Av NTB | 19.04.2023 22:24:12

Sport: Frida Maanum og hennes lagvenninner ble dermed hektet av i gullkampen fire dager før de spiller første semifinale i mesterligaen borte mot tyske Wolfsburg.

Manchester United er etter 1-0-seieren fire poeng foran Chelsea, som har to kamper mindre spilt. Arsenal er seks poeng bak lederlaget med en kamp til gode.

– Vi er kjempestolte. Vi har hatt en tøff uke rett etter landslagspausen, med semifinale i FA-cupen og denne kampen, men alle har bidratt. Vi har et helt spesielt samhold i garderoben, og vi støtter hverandre, sa Russo til BBC.

Fra før er Beth Mead, Vivianne Miedema og Kim Little langtidsskadd, og det siste Arsenal trenger er en ny alvorlig skade. Det bedrer heller ikke humøret til manager Jonas Eidevall, som allerede før kampen var svært kritisk til at Arsenal måtte spille seriekamp bare noen dager før mesterligasemifinalen.

Arsenal prøvde å kjøpe henne i januar, men hun ble værende i United. Der kan det bli titler både i serien og FA-cupen. Chelsea er nå hardeste konkurrent i begge turneringer.

Maanum spilte hele kampen for Arsenal, mens Vilde Bøe Risa var ubenyttet reserve for United.

Arsenal fikk en tøff smell allerede tidlig i kampen, da Leah Williamson måtte hjelpes ut med skade. Englands landslagskaptein slo fortvilet i gresset etter at kneet så ut til å svikte under henne, men hun kunne gå av banen selv.

Kampen var målløs til de fem tilleggsminuttene i første omgang var omme, men så ble Nikita Parris spilt fram av Maya Le Tissier. Hun tok seg nesten til dødlinja og slo skrått ut. Der var Russo, som scoret sikkert.

(©NTB)

Flere nyheter: