Dominic Solanke sendte Bournemouth i ledelsen. Foto: Jon Super / AP Photo / NTB.

Manchester United raknet mot formsterke Bournemouth – tapte 0-3 på Old Trafford

Manchester United ble flere hakk for små da Bournemouth kom på besøk og vant 3-0 i Premier League lørdag.

Av NTB | 09.12.2023 18:00:59

Sport: United har vist god form den siste tiden med fire seirer på sine fem siste ligakamper. Det resulterte også i at Erik ten Hag og Harry Maguire ble kåret til henholdsvis månedens trener og spiller for november.

Bournemouth kom også fra en god rekke med tre seirer på sine siste fire kamper, og var det soleklart beste laget i lørdagens oppgjør. Det var første gang siden 2017 at Bournemouth tok poeng på Old Trafford.

– Manchester United ydmykes på hjemmebane. Dette er krise. Dette er rett og slett pinlig for Erik ten Hag, konstaterte Viaplay-kommentator Andreas Toft.

Etter at gjestene gikk opp i 3-0-ledelse startet bortesupporterne å synge at Ten Hag vil miste jobben i morgen, noe også Gary Lineker tok opp på X/Twitter.

– Har noen noen gang vunnet månedens trener og mistet jobben i samme helg?, skrev den tidligere storscoreren.

Før pause fikk også Bournemouth annullert en scoring fra Marcus Tavernier, i tillegg til at Solanke banket et skudd i stolpen.

Etter hvilen fortsatte gjestene angrepsfotballen, og etter 68 minutters spill fikk de betaling for strevet igjen da Philip Billing stanget inn Bournemouths andre mål for kvelden.

Ten Hag gjorde flere endringer på startelleveren fra onsdagens 2-1-seier hjemme over Chelsea. Anthony Martial og Sergio Reguilón kom inn til fordel for Rasmus Højlund og Victor Lindelöf. Marcus Rashford startet også sin andre strake kamp på benken.

Vertene fikk en fryktelig start mot Bournemouth da Lewis Cook slo et innlegg inn til Dominic Solanke, som hælflikket ballen mellom beina på Harry Maguire og inn i mål etter bare fire minutter.

Gjestene var imidlertid ikke helt ferdig enda. For fem minutter senere økte Marcos Senesi til 3-0 da han headet inn en corner fra Tavernier. På overtid fikk Dango Ouattara annullert målet han trodde ga Bournemouth 4-0.