Erling Braut Haaland ble byttet ut til pause mot Aston Villa. Foto: Dave Thompson / AP / NTB

Manchester City slo tilbake med seier over Aston Villa – Haaland av til pause med skade

Erling Braut Haaland måtte av til pause etter en lårhøne, men rakk å servere en målgivende pasning da Manchester City slo Aston Villa 3-1 i Premier League.

Av NTB | 12.02.2023 19:35:33

Sport: City leverte en strålende førsteomgang og viste lenge få tegn til rusk i maskineriet. Rodri sikret ledelsen allerede fire minutter inn i oppgjøret, og siden ble kampen om seieren aldri særlig spennende, til tross for en god sluttspurt fra gjestene.

Et skår i gleden for City er en mulig skade på lagets norske superspiss. Nordmannen virket plaget av smerter i sitt høyre lår etter å ha kollidert med Villa-keeper Emiliano Martínez i det 13. minutt. 22-åringen mottok behandling etter smellen og måtte av til pause.

– Han fikk en smell og følte seg ukomfortabel. På 3-0 tok vi ikke noen sjanse. Vi skal vurdere ham de neste dagene. Om han ikke er klar, bruker vi en annen (mot Arsenal onsdag). Forhåpentlig er han klar, men vi får se, sa City-manager Pep Guardiola til Sky Sports.

Nordmannen rakk å servere en målgivende pasning i oppgjøret. Ilkay Gündogan, som scoret målet Haaland assisterte, er klar på at laget trenger nordmannen i onsdagens storkamp.

– Erling spilte bra, han skaper rom for oss andre. Forhåpentligvis er han ikke skadd, for åpenbart trenger vi ham på banen, sa Gündogan til Sky.

Seieren var også en oppløftende avslutning på en ellers mørk uke for Manchester-laget.

Mandag ble det kjent at City etterforskes for brudd på Premier Leagues finansielle regler i perioden 2009 til 2018. Til sammen dreier det om et hundretalls brudd, eksempelvis rundt økonomisk fair play. Klubben risikerer strenge straffer hvis den blir funnet skyldig.

Jack Grealish var nær en drømmescoring mot sin tidligere arbeidsgiver da han traff klokkerent på hel volley etter 20 minutters spill. Ballen gikk ikke i mål da den traff en Villa-spiller på vei mot nettmaskene.

Samme mann tvang også fram en strålende redning fra Villa-keeper Martínez ikke lenge etter.

Like før pause ble Grealish felt i boksen, og Mahrez fikk æren av å gjøre 3-0 på straffe.

Drøye 16 minutter inn i 2. omgang tentes et lite håp for Villa da Ollie Watkins reduserte. Birmingham-laget leverte en god sluttspurt og var nær å spille seg tilbake i oppgjøret, men manglet den nødvendige kvaliteten i siste tredel.

Guardiolas menn slo uansett knallhardt tilbake etter 0-1-tapet for Tottenham forrige søndag. Med seier tok City to poeng innpå lederlaget i Premier League. Arsenal snublet til 1-1 mot Brentford lørdag.

Fire minutter inn i kampen sendte Rodri hjemmelaget i ledelsen. Riyad Mahrez slo en fin corner inn på første stolpe, og spanjolen headet kontant inn 1-0.

Tolv minutter før pause utnyttet Haaland svak kommunikasjon mellom Calum Chambers og Martínez i Villa-forsvaret. Nordmannen fikk for spiss vinkel til å sette ballen i mål selv og løftet i stedet blikket. På bakerste stolpe fant han Gündogan, som enkelt kunne sette inn 2-0.