Erling Braut Haaland driblet seg forbi Arsenal-forsvaret, men avslutningen ble reddet av Ramsdale. Foto: Dave Thompson / AP / NTB

Manchester City herjer med Arsenal i seriefinalen – leder 2-0 til pause

Erling Braut Haaland har vært mye involvert de første 45 minuttene i seriefinalen mot Arsenal. De lyseblå leder 2-0, og ledelsen kunne vært langt større.

Av NTB | 26.04.2023 21:54:27

Sport: Haaland har avsluttet fire ganger, men ikke fått scoringen sin. Men han assisterte Kevin De Bruyne som sendte City i føringen før sju minutter var spilt.

– Jeg synes han har vært enorm i denne førsteomgangen, men han mangler målet, sa Viaplay-ekspert Nils Johan Semb

På overtid i omgangen scoret John Stones og gjorde oppgaven vanskeligere for Arsenal og Martin Ødegaard. Målet ble avvinket for offside, men etter en VAR-gjennomgang ble det godkjent.

Etter seks minutter var Haaland sterk med Rob Holding i ryggen og spilte videre til De Bruyne. Belgieren avsluttet lekkert fra omkring 20 meter nede i det høyre hjørnet.

Etter 25 minutter serverte Haaland igjen. Rollene var byttet om da De Bruyne igjen fosset framover. Avslutningen fra god posisjon ble blokkert av Ben White.

Bare minutter senere fikk jærbuen sin første mulighet. Han danset mellom to Arsenal-forsvarere, men Ramsdale var på plass igjen. Etter 31 minutter hamret Haaland løs, men Ramsdale reddet avslutningen fra spiss vinkel.

Arsenal mønstret sitt første ordentlige angrep like etter, men Thomas Partey skjøt utenfor.

Haaland fikk nok en mulighet da han utfordet Gabriel, men igjen ble det en miss. Avslutningen strøk stolpen.

Med fem minutter igjen fikk Haaland sin største sjanse i omgangen da han ble spilt opp av Illkay Gündogan på sju meter, men skuddet ble reddet av Ramsdale.