Burnleys Luca Koleosho i kamp med Arsenals 1-0-mann Leandro Trossard lørdag. Foto: Kin Cheung / AP / NTB.

Målsugne Arsenal holder stand i toppen uten Ødegaards hjelp

Arsenal var flere hakk bedre enn Burnley, vant 3-1 og er med for fullt i toppen i Premier League.

Av NTB | 11.11.2023 18:09:58

Sport: Det skjedde uten kapteinen Martin Ødegaard på laget. Nordmannen var heller ikke denne gangen i troppen til manager Mikel Arteta, og det begynner å se skummelt ut med tanke på landskampene mot Færøyene og Skottland kommende uke. Hofteskaden til kapteinen tar tid å lege.

Den viktige 2-1-scoringen kom tolv minutter ut i 2. omgang. Midtstoppergiganten William Saliba headet ballen inn etter en corner.

Tidspunktet kunne knapt ha vært bedre. Den kom bare tre minutter etter at Burnleys Josh Brownhill hadde utlignet til 1-1.

Skuldrene senket seg ytterligere da Oleksandr Zintsjenko satte inn 3-1 i det 75. minutt. Det var Arsenal sjuende scoring etter hjørnespark denne sesongen.

Leandro Trossard scoret kampens første mål. Sander Berge spilte hele kampen for Burnley.

Tre nye poeng til klubben fra Nord-London gjør at de ligger plassert som nummer to, ett poeng bak serieleder Manchester City, som først spiller sin kamp i 12. serierunde borte mot Chelsea søndag.

Burnley ligger nest sist etter fire poeng på tolv kamper. De har tapt sine seks siste og har kun vunnet over Luton.

På overtid i 1. omgang kom 1-0-scoringen. En lang ball ble slått til Saka på bakerste, og han headet den ned til Leandro Trossard som headet den videre i mål. Trossard var god de første 45 minuttene.

Målet var Arsenal nummer 1000 på Emirates-stadionet, og det var også av den fortjente sorten selv om heller ikke Burnley var ufarlige. I starten av 2. omgang var de faktisk det beste laget i en liten periode.

Arsenals Fábio Vieira ble vist det røde kortet direkte etter en takling med strak fot med sju minutter igjen av kampen.

Arsenal kom fra seier mot Sevilla i Champions League etter tap mot West Ham i cupen og mot Newcastle i Premier League. Burnley holdt ikke samme nivå som Newcastle, og det var liten tvil om hvor poengene ville havne denne gangen.

Arsenal presset hardt fra rundt et kvarters spill i 1. omgang og trillet tidvis ball i hatt med motstanderen. Bukayo Saka hadde blant annet et skudd som ble slått i tverrliggeren og ut av Burnleys keeper James Trafford.