Menu
Cristian Romero headet inn 1-0 for Tottenham og ble motvillig byttet ut. Foto: Frank Augstein / AP / NTB

Målscorer Romero byttet ut etter hodeskade: – Voksen beslutning

Cristian Romero sendte Tottenham i føringen, men Brentford kom tilbake og tok poeng i den sjanserike 2-2-kampen i Premier League-åpningen.

Av NTB | 13.08.2023 17:14:29

Sport: Midtstopper Romero fikk seg en smell i hodeduell med Bryan Mbeumo, men kom seg opp igjen. Like etter headet han bortelaget i føringen. Tottenham-leiren med den nye manageren Ange Postecoglou i spissen ville ha ham av banen, men Romero viste at han ønsket å fortsette. Slik ble det ikke for argentineren.

Postecoglou var ikke i tvil:

– Jeg nølte ikke med å ta ham av. Åpenbart ønsker spilleren å fortsette, men det er ikke han som tar den avgjørelsen, sa Tottenham-sjefen til BBC.

– Jeg syntes det var ganske tydelig, han skadet hodet. Når det skjer, er det veldig viktig at vi beskytter spillerne, la han til.

Den norske kommentatorduoen stilte seg bak avgjørelsen.

– En voksen beslutning av Postecoglou og støtteapparatet til Tottenham, sa Viaplay-kommentator Roar Stokke.

– Fra avstand støttes det helt. For oss er det selvfølgelig umulig å si, men er du i tvil om hodeskader, er en god regel at tvilen skal brukes til å ta ut den som får smellen, sa Lars Tjærnås.

Mbuemo og Yoane Wissa sørget for at Brentford snudde til ledelse i første omgang. Emerson Royal utlignet like før pause.

Også Brentford var uten sin spydspiss fra sist sesong: Ivan Toney er utestengt for brudd på bettingreglene og er ikke tilgjengelig for spill før i januar.

Kampen bød på god underholdning for de frammøtte, og etter Romeros heading var det den ferske kapteinen Son Heung-min som var uheldig for bortelaget da han laget straffespark. Mbeumo trillet rolig inn 1-1 før spisskollega Wissa scoret via foten til Spurs-debutant Micky van de Ven.

Det er femte sesong på rad at Tottenham har startet Premier League med en ny manager. Mauricio Pochettino, José Mourinho, Nuno Espírito Santo og Antonio Conte er forgjengerne til Postecoglou.

Kristoffer Ajer fikk plass i Brentfords midtforsvar. Nordmannen ble tatt av banen sju minutter før slutt.

James Maddison noterte seg for en imponerende Premier League-debut for Tottenham med to målgivende pasninger. Uten Harry Kane, som gikk til Bayern München, var det Richarlison på topp for Spurs.

Yves Bissouma utlignet med et flott skudd like utenfor 16-meteren og sørget for poengdeling i Premier League-debuten til Tottenham-sjef Postecoglou.

(©NTB)