Sarpsborg 08-spiss Kristian Fardal Opseth med en farlig heading på mål som ble stoppet av Odds keeper Leopold Wahlstedt. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Målløst mellom Sarpsborg og Odd – ingen av lagene fikk VAR-hjelp

Det endte 0-0 mellom Sarpsborg 08 og Odd i Eliteserien i fotball søndag. Videodømming ble brukt flere ganger uten at det resulterte i omgjort avgjørelse.

Av NTB | 23.04.2023 19:05:08

Sport: Begge lagene hadde flere muligheter til å score uten at de klarte å omsette sjansene til mål. Odd holdt dermed nullen for tredje kamp på rad.

– Det var en meget sterk borteprestasjon. Solid, men vi skulle gjerne tatt med oss tre poeng hjem, sa Odd-trener Pål-Arne Johansen til TV 2 etter kampen.

Sarpsborg 08-trener Stefan Billborn var også fornøyd med prestasjonen fra sitt lag.

– Vi spilte en relativt bra kamp, selv om de skaper litt sjanser de siste 25 minuttene, sa Billborn til TV 2.

Midtstopperen skjøt ballen opp i armen på Steffen Hagen, men verken hoveddommer Svein Oddvar Moen eller VAR-dommerne mente at det var straffe.

– Ballen traff hånden hans. Jeg synes kanskje det er en straffe, men jeg skal ikke si det helt for sikkert, sa Utvik til TV 2 i pausen.

– Jeg må hjem og pugge hands-regelen igjen, sa Billborn etter kampen.

Noen minutter før pause var Kristian Fardal Opseth nær å sende østfoldingene i føringen. Headingen fra kloss hold ble imidlertid stoppet av en imponerende reaksjonsredning fra Leopold Wahlstedt.

Ti minutter etter hvilen var det gjestene fra Skien som ropte på straffe. Nok en gang var Utvik involvert da han felte Mikael Ingebrigtsen i feltet. VAR ble benyttet uten at det resulterte i straffespark.

Simon Tibbling scoret rett før slutt for hjemmelaget, men en offside gjorde at målet ble annullert.

– Jeg føler ikke at det er offside. Jeg synes heller ikke at det så ut som offside på VAR, men det var nok marginalt, sa Tibbling.

Sarpsborg skal møte Haugesund i neste kamp, mens Odd får besøk av Rosenborg.

Rundt 25 minutter ut i kampen ropte Sarpsborg 08 på straffespark. Vertene slo inn et hjørnespark bak i feltet som havnet hos Bjørn Inge Utvik.

Tjue minutter før slutt tvang Ole Erik Midtskogen fram en kjempetabbe hos Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen og satte ballen i mål. Scoringen ble likevel annullert siden Midtskogen var innenfor 16-meteren da Sarpsborg tok et kort utspark.