Henning Berg er trener i AIK. Foto: Ali Lorestani / TT / NTB

Målløst i svensk storkamp etter supportertrøbbel: – Vil at alle skal oppføre seg

Storkampen mellom Henning Bergs AIK og Malmö måtte avbrytes etter at supportere brukte knallskudd. Det endte til slutt 0-0 i hovedstaden.

Av NTB | 23.07.2023 17:43:06

Sport: Kampen i den svenske toppdivisjonen ble avbrutt etter 58 minutter etter at det ble hørt tre store smell på nasjonalarenaen utenfor Stockholm.

Ifølge nyhetsbyrået TT ble det kastet bluss fra området der Malmö-supporterne oppholdt seg. Etterpå løp flere AIK-supportere bort til tribunen.

I etterkant hadde dommerteamet, kampdelegaten og representanter for de to klubbene et sikkerhetsmøte, og kampen startet opp igjen klokken 17.

– Vi vil gjerne at alle skal oppføre seg ordentlig slik at vi kan spille kamper på normal måte, sa Berg videre.

Da kampen igjen kom i gang, greide ingen av lagene å score det avgjørende målet. Malmö ligger på tredjeplass i serien, mens Bergs AIK er helt nede på 13.-plass etter 16 kamper.

Kampen måtte avbrytes, og politi i opprørsutstyr rykket inn på banen. Først etter en time kunne kampen spilles ferdig.

I etterkant har Det svenske fotballforbundet nedsatt en «havarikommisjon» for å utrede hendelsen.

– Vi skulle gjerne ha spilt 95 minutter i et strekk i stedet for å ha det slik. Vi må bare slappe av og være klar til å skru på fokuset igjen når kampen starter opp, sa AIK-trener Henning Berg til Discovery før kampen ble gjenopptatt.

Også i slutten av mai måtte en kamp AIK var involvert i, stanses. AIK-tilhengere kastet knallskudd og bluss etter at Djurgården tok ledelsen i det 82. minutt, og situasjonen eskalerte etter at en AIK-spiller ble utvist på overtid.