Menu
Nok en dyster måling for Tysklands statsminister Olaf Scholz, som får stadig mindre støtte i befolkningen. Foto: Arne Dedert / DPA / AP / NTB

Måling viser at tyskere flest er misfornøyd med regjeringen

51 prosent av tyske velgere er misfornøyde med statsminister Olaf Scholz, og enda flere mener regjeringen hans gjør en dårlig jobb, viser en måling.

Av NTB | 18.08.2023 14:04:56

Politikk: 58 prosent mener at den tyske regjeringen gjør en dårlig jobb, viser målingen gjennomført av Forschungsgruppe Wahlen på vegne av kringkasteren ZDF. På samme tid svarer 52 prosent at opposisjonen ikke ville gjort en bedre jobb heller.

1288 velgere ble intervjuet mellom 15. og 17. august i forbindelse med målingen, som har en feilmargin på pluss/minus 3 prosentpoeng.

Målingen bekrefter en trend der støtten til Scholz’ parti, sosialdemokratiske SPD, blir stadig mindre. Kun 19 prosent ville stemt på partiet dersom det var valg denne uken.

I dag har partiet 28 prosent av setene i nasjonalforsamlingen fra valget høsten 2021. I andre nylige målinger har SDP fått støtte på mellom 17 og 19,5 prosent av velgerne.

De andre to partiene i Scholz’ koalisjon, markedsliberale FDP og klimapartiet De grønne, fikk henholdsvis 7 og 15 prosent oppslutning i målingen. Basert på disse tallene ville regjeringen mistet flertallet hvis det var valg i dag.

(©NTB)

Flere nyheter: