Menu
Optimistene er litt flere nå enn i vinter på spørsmål om egen økonomi, viser en måling fra Opinion. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Måling: Framtidstroen spirer hos norske husholdninger

Med vårens ankomst tror litt færre nordmenn enn før på dårligere økonomiske tider, viser en ny måling.

Av NTB | 28.04.2023 11:54:24

Økonomi og næringsliv: Forbrukertillitsindeksen (CCI) fra Opinion måler blant annet om folk tror deres personlige økonomi vil bli bedre om 12 måneder, sammenlignet med i dag.

Mens 45 prosent av de spurte i januar svarte at de tror de får litt eller mye dårligere økonomi framover, er andelen i april nede på 36 prosent.

Siden februar 2022 har det vært vesentlig flere pessimister enn optimister i den norske befolkningen når de får spørsmål om egen lommebok, ifølge indeksen. Men de siste to månedene har en del av tungsinnet smeltet bort.

22 prosent, rundt en av fem nordmenn, svarer nå at de tror husholdningsøkonomien bedrer seg litt eller mye. Samme tall for januar var 17 prosent. Målingen gjøres midtveis i hver måned.

Nordmenn har også i vår fått litt mer fart på planene om kjøp av større forbruksgoder, antyder målingen. Bevegelsene på indeksen har generelt vært små det siste året, påpeker fagsjef Henrik Høidahl i Opinion.

– Et drøyt år med prisvekst, høyere strømregninger og boliglånsrenter, og en krig i Ukraina som ikke har utsikter til en snarlig løsning, har påvirket holdninger, forventninger og forbrukeratferd. Forbrukertilliten har økt betydelig siden flere av bunnoteringene i fjor høst, men er fortsatt historisk lav, uttaler han i en pressemelding.

(©NTB)

Flere nyheter: