Branns Cecilie Redisch Kvamme. Foto: Annika Byrde / NTB.

Målhungrige Brann fikk perfekt start på mesterligakvalifiseringen – Brochmann med hattrick

Brann var flere hakk bedre enn bulgarske Stare Zagora og vant 5-0 i den første kampen i 1. runde av Champions League-kvalifiseringen i fotball for kvinner.

Av NTB | 06.09.2023 16:04:41

Sport: Branns kvalifiseringsgruppe i 1. runde spilles i Katowice, og lørdag møter laget fra Bergen vinneren av oppgjøret mellom Anderlecht og nettopp Katowice i finalen.

Hvem det blir avgjøres senere onsdag kveld. Vinneren av lørdagens oppgjør går til 2. kvalifiseringsrunde. Der er allerede Rosenborg direktekvalifisert. Vålerenga spiller sin første kamp i mesterligakvalifiseringen onsdag kveld. Der møter de Minsk.

Brann har hatt en ujevnt sesong i Toppserien, men mot Stare Zagora var det aldri tvil om hvem som var det beste laget.

Allerede etter to minutters spill satt den første ballen i nota. Målet kom ved Cecilie Redisch Kvamme etter målgivende av Marit Bratberg Lund. Brann gikk ut i hundre, og landslagsvingbacken Bratberg Lund la inn i midten der kaptein Kvamme ventet og satte ballen i mål via stolpen.

Mellom de to første målene haglet det med muligheter for hjemmelaget, og ledelsen til pause kunne ha vært betydelig større. Både nevnte Bratberg Lund og Renmark kunne ha scoret flere mål.

70 sekunder inn i 2. omgang kom 3-0. Denne gangen var det Maria Brochmanns tur etter målgivende og strålende forarbeid av Kvamme. Brochmann ble byttet inn til 2. omgang.

To minutter senere satt den igjen av innbytter Brochmann. Denne gangen scoret hun på direkten etter et innlegg av Nora Eide Lie.

2-0 kom ved svenske Johanna Renmark noen minutter før pause. Først headet hun en corner på mål som ble reddet på strek, men etter mye klabb og babb fikk hun til slutt kranglet ballen over mållinjen.

Samme Brochmann var også kvinnen bak 4-0-målet. Hun avsluttet et nydelig Brann-angrep med å tuppe ballen i det lengste krysset med fire minutter igjen å spille.