Vinicius jr. scoret to for Real Madrid i finalen av klubb-VM mot Al Hilal. Foto: Manu Fernandez / AP Photo / NTB

Målfest da Real Madrid tok sin femte tittel i klubb-VM – 5-3 over Al-Hilal

Real Madrid gikk til topps i klubb-VM for femte gang da klubbens slo saudiarabiske Al-Hilal i finalen lørdag. Kampen endte 5-3 til «Los Blancos»

Av NTB | 11.02.2023 22:05:44

Sport: Et skadeplaget Real Madrid slapp inn hele tre mål mot saudiarabisk motstand, men kunne likevel juble for seier i turneringen.

Vinicius Junior og Federico Valverde sikret Madrid en tomålsledelse tidlig i oppgjøret. Moussa Marega tente et håp for overraskelseslaget Al-Hilal da han reduserte før pause, men etter hvilen viste de hvitkledde hvorfor klubben har vunnet turneringen fire ganger tidligere.

Karim Benzema, Valverde og Vinicius Junior avgjorde i 2. omgang for Carlo Ancelottis menn, som til tross for en svak defensiv kamp kunne innkassere seieren i turneringen.

Dermed ble klubb-VM nok en gang vunnet av et lag fra Europa. Europeiske lag har vunnet turneringen de ti siste årene, og tittelen har aldri gått til en klubb utenfor de to fotballkontinentene Europa og Sør-Amerika.

Real Madrid vant klubb-VM også i 2014, 2016, 2017 og 2018. De siste årene har Liverpool, Bayern München og Chelsea sørget for at pokalen har vært på engelske og tyske hender, men nå er trofeet nok en gang tilbake på spansk jord.

Brasilianske Flamengo tok tredjeplassen i turneringen ved å vende til 4-2-seier over egyptiske Al Ahly.

Bare fem minutter senere doblet Valverde ledelsen for «Los Blancos». En svak klarering fra Al-Hilal-forsvaret havnet rett i beina på 24-åringen, som scoret på hel volley.

Til tross for den smellen kjempet Al-Hilal seg tilbake i kampen. I det 26. minutt fikk Moussa Marega plutselig en halv bane å løpe på før han kunne sette inn reduseringen forbi Andrij Lunin i Madrid-målet.

Fire minutter senere scoret Madrid nok en gang da Valverde chippet inn sitt andre for kvelden, men Luciano Vietto reduserte like etter.

Enda flere mål ble det i oppgjøret da Vinicius Junior først bredsidet inn sitt andre i det 69. minutt, før Vietto på lekent vis også ble tomålsscorer ti minutter etter.

Marega fikk en enorm mulighet til å skape spenning på tampen, men greide ikke å treffe innenfor stengene.

Etter en jevn åpning på kampen var det de hvitkledde som oppskriftsmessig tok ledelsen i det 13. minutt. Benzema spilte vegg med Valverde før han fant Vinicius Junior med en stikker inn i bakrom. Den brasilianske 22-åringen lot seg ikke be to ganger og satte ballen enkelt forbi Abdullah Al Muaiouf i Al-Hilal-buret.

Men like etter pause doblet spanjolene ledelsen nok en gang da Vinicius Junior fant Benzema med et lekkert innlegg. Franskmannen hadde få problemer med å sette ballen inn i det åpne målet.