Magnus Carlsen deltar i Chess Classic i Tyskland i påsken. Foto: Carina Johansen / NTB

Magnus Carlsen spilte remis mot verdensmesteren

Magnus Carlsen spilte remis mot verdensmester Ding Liren i 3. runde i storturneringen Chess Classic i Tyskland.

Av NTB | 27.03.2024 16:43:12

Sport: Carlsen spilte med hvite brikker og hadde en lovende stilling innledningsvis, men Ding forsvarte seg ypperlig, og etter 49 trekk og snaut halvannen time ved brettet ble de enige om remis.

Dermed står nordmannen med halvannet poeng etter de tre første rundene. Senere onsdag møter han Maxime Vachier-Lagrave i 4., runde.

Carlsen fikk en dårlig start tirsdag da han tapte åpningspartiet mot rumenske Richard Rappaport etter en stygg tabbe. Han slo tilbake ved å slå tyske Daniel Fridman med svarte brikker.

Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk. Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019.